- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O lună în plus de concediu pentru creșterea natalității! Unde a fost luată această decizie radicală

22 Feb, 15:31 • Bumbeneci Diana
S-au luat decizii majore cu privire la concediul angajaților. Autoritățile dintr-o țară au decis să adauge o lună în plus de concediu pentru a crește natalitatea.
O lună în plus de concediu pentru creșterea natalității! Unde a fost luată această decizie radicală

O țară oferă 30 de zile de concediu plătit, pentru cuplurile care se căsătoresc. A fost luată această decizie radicală, după ce anul trecut a înregistrat cea mai scăzută rată de natalitate din istorie.

Concediu în plus pentru creșterea natalității

Mai exact, în China sunt câteva provincii care acum oferă tinerilor proaspăt căsătoriți 30 de zile de „concediu de nuntă” plătit, pentru a crește natalitatea. Concediul minim plătit pentru căsătorie în China este de 3 zile, înză provinciile își pot stabili propriile reguli mai generoase începând din februarie.

Provincia nord-vestică Gansu și provincia producătoare de cărbune Shanxi acordă acum 30 de zile, în timp ce Shanghai oferă 10 zile, iar Sichuan doar 3, potrivit People’s Daily Health.

Ai mai putea citi și: Fără precedent. Turcia a interzis concedierile

concediu pentru creșterea natalității
concediu pentru creșterea natalității

Conform sursei citate, extinderea concediului de căsătorie se face mai ales în unele provincii și orașe cu o dezvoltare economică oarecum destul de lentă.

Amintim că în 2022, pentru prima dată după șase decenii, populația Chinei a scăzut anul trecut pentru prima dată în șase decenii. Fiind un început de declin, autoritățile au decis de a implementa rapid noi măsuri care să vină în beneficiul populației.

Anul trecut, China a înregistrat cea mai scăzută rată de natalitate din istorie, de 6,77 nașteri la 1.000 de persoane. O mare parte din această scădere este rezultatul politicii „unui singur copil”, impusă între 1980 și 2015, și al creșterii costurilor educației, care i-a descurajat pe mulți chinezi să aibă mai mult de un copil sau chiar unul singur.

Ai mai putea citi și: Sorin Grindeanu promite 100 de km de autostradă pe an! „Având atâtea șantiere deschise și atâtea contracte în același timp în execuție, sunt toate premisele”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult