- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amenzi usturătoare pentru badantele care nu și-au depus declarația de venit. Garda Financiară, verificări la sânge pentru formularul 730

24 Feb, 23:23 • Polojan Tudor
Tot mai multe badante românce au fost amendate în ultimele zile de către Garda Financiară din Italia. Acestea sunt nevoite să plătească amenzile mii de euro pentru că nu și-au declarat veniturile.
Amenzi usturătoare pentru badantele care nu și-au depus declarația de venit. Garda Financiară, verificări la sânge pentru formularul 730

Garda Financiară a aplicat mai multe amenzi îngrijitoarelor din Italia, lucrătoare în domeniul casnic, care nu și-au depus formularul 730. Se pare că româncele sunt recunoscute ca fiind cele care nu își îndeplinesc obligațiile fiscale, dat fiind faptul că presa din Italia scrie tot mai des despre cazurile româncelor amendate pentru acest lucru, scrie rotalianul.ro.

Amenzile se dau ca urmare a controalelor pe care Garda de Finanțe le efectuează, de rutină, combinând informații din bazele de date. În acest fel identifică acei contribuabili care nu și-au declarat propriile venituri.

Din cauza acestui lucru, statul italian pierde milioane de euro, mai exact, suma taxelor care ar fi trebuit să fie plătite ca urmare a declarării, în mod corect, a veniturilor.

Mai citește și: Într-un singur trimestru din anul 2022, ANAF a aplicat amenzi de peste 30 de milioane de lei. Iată care sunt ilegalitățile care au fost taxate

Amenzi usturătoare pentru badantele care nu ți-au depus declarația de venit. Garda Financiară, verificări la sânge pentru formularul 730 / sursa foto: cosedicasa.com
Amenzi usturătoare pentru badantele care nu ți-au depus declarația de venit. Garda Financiară, verificări la sânge pentru formularul 730 / sursa foto: cosedicasa.com

Exemple de badande care au primit amenzi de la Garda de Finanțe

Vă prezentăm câteva exemple din ultimele luni. În data de 20 februarie, B. L., îngrijitoare româncă născută în 1962, a fost chemată de către Garda Financiară din Viterbo, lângă Roma. I s-a cerut să se prezinte cu toate documentele privitoare la munca acesteia în Italia din anul 2016 până în anul 2022. Mai exact, contracte, fluturașe de salariu (buste paga) și declarații de venit.

Autoritățile italiene, prin control combinat, au descoperit faptul că nu a fost plătită nicio contribuție sau taxă cuvenită, deși femeia era convinsă că nu ar fi trebuit să facă declarația de venit în anumiți ani pentru că a fost în șomaj. Astfel că o așteaptă o amendă usturătoare.

Un al doilea caz este al M.I., în vârstă de 53 de ani, tot îngrijitoare, care a lucrat mai mulți ani în Torino. Între timp, românca s-a mutat înapoi în țară, unde se afla în șomaj. Din România, a fost chemată și invitată să se prezinte la Garda de Finanțe din Torino cu toată documentația necesară unui control cu privire la perioada 2016 – 2021. O parte din documentație a fost obținută de autoritățile italiene direct de la foștii angajatori ai româncei.

S-a constatat faptul că femeia nu și-a declarat venitul timp de 4 ani. Ulterior s-a calculat amenda, valoarea impozitului și penalizările aferente. Aceasta nu a avut voie să plece din biroul instituției până când nu a reușit să comunice autorităților o adresa validă unde poate primi amenda.

Al treilea exemplu este cel al unei alte românce, care locuiește în Aosta – G.R, de 59 ani. Pe 20 ianuarie 2023 femeia a stat pentru control la sediul Gărzii de Finanțe timp de 6 ore. Și în acest caz, anii controlați sunt 2016 – 2021, doamna nefăcând niciodată declarația de venit.

Te-ar mai putea interesa și: Vouchere energie 2023. Plăți de 37 milioane de lei au fost înregistrate în primele 3 zile!

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult