- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amenzi usturătoare pentru românii care locuiesc la bloc. Primești amendă de până la 3.000 de lei dacă încalci această lege

04 Aug, 09:52 • Lupu Alexandra
Amenzi de până la 3.000 de lei pentru românii care locuiesc la bloc. Nu încălca această regulă dacă vrei să eviți sancțiunea!
Amenzi usturătoare pentru românii care locuiesc la bloc. Primești amendă de până la 3.000 de lei dacă încalci această lege

Există o greșeală banală care le aduce românilor care locuiesc la bloc o amendă de-a dreptul usturătoare, informează antena3.ro. Iată ce regulă trebuie să respecți dacă nu vrei să scoți până la 3.000 de lei din buzunare.

Amendă pentru românii care stau la bloc

Românii care locuiesc la bloc și fac grătare în zonele neautorizate pot fi amendați cu până la 3.000 de lei. Mai exact, vorbim despre locuitorii la bloc care fac grătar pe balconul apartamentului în care locuiesc. Este total interzis! Românii trebuie să știe că nici grătarul în fața blocului nu este permis.

Spațiul nu este special amenajat pentru acest lucru. Românii care nu respectă această regulă riscă să se aleagă cu o amendă de până la 3.000 de lei. Mai mult decât atât, picnicurile și grătarele se pot organiza doar cu respectarea unor reguli suficient de clare. Legea stabilește două zone în care se pot face:

Vezi și: Ce nu ai voie să cari cu liftul. Amendă pentru românii care stau la bloc. Puțini oameni știu asta!

  • în zonele speciale pentru activitățile de picnic, unde sunt permise activități de picnic, dar fără aprinderea focului;
  • în zonele special amenajate pentru activitățile de picnic, care sunt dotate cu utilități şi facilități pentru desfășurarea activităților de picnic și în care aprinderea focului este permisă.
Bloc
Bloc

Autoritățile din mai multe orașe din România au creat locuri special amenajate pentru grătar. Însă aceasta nu este singura greșeală care le poate aduce românilor o amendă usturătoare. Puține persoane știu ce nu au voie să care cu liftul și ce sumă trebuie să scoată din buzunare dacă încalcă această regulă.

Utilizarea unui lift dintr-o anumită clădire se face doar pe baza unor reguli bine stabilite. Românii care stau la bloc au interdicție de a utiliza liftul pentru a transporta mai multe tipuri de „bagaje”. Bagajele voluminoase de genul saci cu moloz sau alte resturi materiale de construcție nu pot fi transportate cu ajutorul liftului.

Mai mult decât atât, românii care locuiesc la bloc trebuie să știe că nu au voie să transporte un sac cu resturi care cântărește mai mult de 30 kilograme. De asemenea, liftul nu poate fi folosit pentru a transporta bunuri sau produse atât de voluminoase încăt să depășească limita de capacitate. Produsele inflamabile sau care degajă mirosuri greu de suportat nu sunt nici ele permise în lift.

Citește și: Caz fără precedent! Ce amendă a putut primi o femeie din Reșița care a abandonat o pisică