- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Amenzile pentru neachitarea parcărilor sunt pe val! Cetățenii continuă să riște sancțiuni unice pentru neatenție

08 Mar, 21:17 • Constantin Cristina
Amenzile usturătoare pentru neachitarea parcării cu plata prin SMS sau care depășesc timpul pentru care s-a optat, continuă să fie o povară atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice.
Amenzile pentru neachitarea parcărilor sunt pe val! Cetățenii continuă să riște sancțiuni unice pentru neatenție

Atât persoanele juridice, cât și persoanele fizice vor primi amenzi unice dacă parchează pe locuri semnalizate cu indicatorul „Parcare cu plată prin SMS”, dar și parcarea ocazională pe domeniul public, cu plata prin SMS, fără să achite taxa care depășesc timpul pentru care s-a achitat taxa, a notat ziaruldecraiova.ro.

Citește și: Șoferii pot primi amenzi de până la 2900 de lei! Poliția Locală poate scancționa persoanele care încalcă această regulă

Amenzile unice cu sume impresionante

Persoanele fizice pot primi sancțiuni de până la 1000 de lei, iar persoanele juridice pot ajunge să plătească până la 2.500 de lei.

Aceste modificări au fost votate în totalitate de consilierii locali, în urma unui amendament făcut de Lucian Săulescu, de la USR-PLUS, la Hotărârea privind modificarea Regulamentului referitor la aplicarea taxei pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului Craiova, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr.73/2019.

amenzi unice pentru cetățeni
amenzi unice pentru cetățeni

Problema acestor sancțiuni primite de cetățeni în necunoștință de cauză s-a rezolvat ulterior, prin înființarea unor sintagme prin care se poate clarifica dacă cel care a săvârșit contravenția este proprietar/deținător sau utilizator, după caz.

Așadar, în urma acestei distincții între conducătorul auto care săvârșește contravenția și persoana care deține autovehiculul în acte, nu se mai pot comite alte greșeli. Ca de exemplu, între cei care au mașina în leasing sau pe firmă.

„Cel care săvârşeşte fapta este şoferul, care este persoană fizică, dar poate are maşina în leasing, dar el tot persoană fizică este. De ce să plătească mai mult? Propun să existe o amendă unică, în cuantum între 500 de lei şi 1.000 de lei”, a explicat Săuleanu.

Amendamentul a fost aprobat și din partea primarului Olguța Vasilescu.

„Am înţeles punctul dumneavoastră de vedere. Şi eu spun că nu este normal să plăteşti mai mult dacă ai maşina luată în leasing şi cred că şi colegii consilieri vor fi de acord”, a afirmat primarul.

Alte articole: A plouat cu amenzi în locurile de parcare interzise din București. Peste 10.000 de amenzi, în doar câteva săptămâni