- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANAF confirmă primul sechestru pe aeronavele Blue Air

08 Nov, 23:43 • Bumbeneci Diana
Continuă deciziile drastice luate în cazul companiei Blue Air. Se pare că astăzi, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus sechestru pe un avion al companiei.
ANAF confirmă primul sechestru pe aeronavele Blue Air

Fiscul a pus sechestru pe un avion Blue Air, scrie Boardingpass.ro, citat de Digi24. Este vorba despre un Boeing 737-500 care este reținut în aceste momente pe aeroportul din Bacău.

ANAF a confirmat astăzi primul sechestru pe aeronavele Blue Air

Din primele informații, se pare că un alt avion care a fost operat de Blue Air este reținut la sol de către aeroportul din Cluj-Napoca. Reprezentanții Blue Air au confirmat că aeronava nu mai face parte din flota sa. De partea cealaltă, o a treia aeronavă Boeing a companiei este parcată de la începutul lunii octombrie pe un aeroport din Italia și nu va putea fi utilizată până la rezolvarea tuturor problemelor, potrivit informațiilor boardingpass.ro.

Mai poți citi: Kelemen Hunor susține că pensiile românilor ar trebui să fie majorate cu 15-16%. „trebuie să găsești loc pentru pensionari care au muncit o viață întreagă”

La ora actuală nu este clar dacă și acest avion este sub sechestru. Două avioane din flota Blue Air mai pot fi folosite pentru zbor. Compania avea, la sfârșitul lunii septembrie, datorii de zeci de milioane de lei către stat și nu erau prezentate informații în legătură cu achitarea vreunei părți din datorie. Mai mult, compania mai este datoare și către aeroporturi din România sau din alte țări de la nivel european și nu numai.

ANAF confirmă primul sechestru pe aeronavele Blue Air
ANAF confirmă primul sechestru pe aeronavele Blue Air

Amintim că Blue Air este o companie română de aviație privată, de tip hibrid, cu sediul în București. Baza principală a companiei este Aeroportul Internațional Henri Coandă (OTP), principalul aeroport al Bucureștiului.

Flota Blue Air este constituită în prezent din aeronave Boeing: Boening 737, seria 737-300, 737-500, 737-700, seria 737-800 si 737 MAX 8, cu capacități între 126 și 189 de locuri. În Aprilie 2021 flota Blue Air consta în 20 de aeronave de tip Boeing, urmând ca alte 9 aeronave să se alăture companiei.

Ai mai putea citi și: Peste jumătate dintre angajatorii ruși au luat decizii radicale din cauza războiului. Angajații își iau adio de la bonusurile de sărbători

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult