- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANAF verifică toți românii care fac bani din OnlyFans. Iată câți influenceri au fost prinși

11 Oct, 22:08 • Bumbeneci Diana
OnlyFans a intrat în vizorul ANAF. Româncele care aleg să facă bani pe cale ușoară, dar care nu își declară veniturile, vor primi amenzi usturătoare.
ANAF verifică toți românii care fac bani din OnlyFans. Iată câți influenceri au fost prinși

ANAF verifică la sânge românii care fac bani din OnlyFans. Au fost prinse mai multe persoane care nu își declarau veniturile.

În România, se pare că videochat-ul și site-urile de profil, așa cum este și OnlyFans continuă să fie sursa de venit pentru multe românce care au preferat cea mai ușoară formă de a câștiga bani, însă din nefericire nu și cea mai demnă. Și ca să fie nepretabilă până la capăt, această meserie nu are veniturile raportate la ANAF, motiv pentru care inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală au început controalele la sânge.

ANAF verifică toți românii care fac bani din OnlyFans

Într-o singură lună, ANAF a descoperit mai bine de 8 milioane de lei nedeclarați de către 400 de români. Suma reprezintă diferențe între veniturile declarate și banii din conturi, pentru luna septembrie. Printre persoanele verificate de inspectori se numără și 128 de influenceri care câștigă bani din activități pe platforme precum Youtube, Facebook sau Only Fans.

Cea mai mare diferență descoperită în septembrie între veniturile declarate de un contribuabil și cele estimate de ANAF la persoane fizice se ridică la 3,6 milioane lei, acesta având de plătit statului impozite de peste o jumătate de milion de lei, a anunțat, marți, președintele instituției, Lucian Ovidiu Heiuș, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii.

Într-un top 3 oferit de șeful ANAF, pe locul 1 se află o persoană din Suceava, cu diferență între veniturile declarate și cele estimate de 3,611 milioane de lei și o creanță de 577.819 lei. Pe locul 2 se află un contribuabil din Ilfov, cu venituri 1,481 milioane de lei, respectiv creanțe de 237.063 lei, iar pe locul 3 un contribuabil din Vâlcea, cu 1,212 milioane de lei și creanțe de 194.037 lei.

Citește și: Influencerii, vizați de ANAF. Cum sunt urmăriți românii de pe paginile de socializare

ANAF verifică toți românii care fac bani din OnlyFans. Iată câți influenceri au fost prinși
ANAF verifică toți românii care fac bani din OnlyFans. Iată câți influenceri au fost prinși

Liderul ANAF a mai explicat și că au fost iniţiate controale la 128 la influenceri. În urma verificărilor s-au aplicat 58 de decizii de impunere, stabilindu-se venituri suplimentare de peste 6,5 milioane de lei. Mai mult, liderul instituției a anunțat că va continua verificările și în perioada următoare.

Mai poți citi: Studenții români vor putea călători cu trenul gratuit în Europa. Iată când au loc înscrierile pentru a obține biletele

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult