- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anchetă în România! Parlamentul European investighează tăierile ilegale de păduri. „Avem multe alte căi de acţiune împotriva infractorilor de mediu”

13 May, 10:52 • Lupu Alexandra
Parlamentul European vine în România pentru a investiga tăierile ilegale de păduri. Iată când se va întâmpla totul.
Anchetă în România! Parlamentul European investighează tăierile ilegale de păduri. „Avem multe alte căi de acţiune împotriva infractorilor de mediu”

Reprezentanți ai Comisiei pentru Petiții din Parlamentul European vor veni în România săptămâna viitoare pentru a evalua situația tăierilor ilegale de păduri, semnalată în diferite petiții. Totodată, Parlamentul European are de gând să investigheze și situația urșilor din țară, spune stiripesurse.ro.

Anchetă pentru tăierile ilegale de păduri

Vlad Gheorghe a informat în urmă cu puțin timp că Parlamentul European va veni săptămâna viitoare în România pentru a investiga tăierile ilegale de păduri din țară, și în același timp, pentru a evalua situația urșilor. Din acest punct de vedere, eurodeputatul a precizat că la misiune vor participa reprezentanți din România, Austria, Bulgaria, Estonia și Spania. Primele informații arată că evaluarea se va desfășura pe data de 15 mai la București, 16 mai la Sfântu Gheorghe în Covasna, iar în cele din urmă, 17 și 18 mai în Suceava, potrivit lui Vlad Gheorghe.

„Săptămâna viitoare avem misiune a Parlamentului European pentru pădurile României! Am solicitat această vizită oficială a colegilor din Comisia pentru Petiţii ca să vadă la faţa locului situaţia tăierilor ilegale semnalate de numeroase petiţii ale cetăţenilor români.

Analizăm şi situaţia urşilor din România alături de eurodeputaţi din Austria, Bulgaria, Estonia şi Spania în numeroase întâlniri cu autorităţi şi societatea civilă”, a transmis europarlamentarul Vlad Gheorghe.

Citește și despre următorul subiect: Angajații nu vor mai avea salariile secrete. Ce a decis Parlamentul European privind noile obligații ale angajatorilor

Eurodeputatul a precizat că reprezentanții Parlamentului European se vor întâlni cu ministrul Mediului, Tánczos Barna, dar și cu responsabilii MAI, magistrați, autorități locale, reprezentanți ai instituțiilor de resort. Totodată, responsabilii Comisiei pentru Petiții se vor întâlni și cu petiționarii.

„Ne vedem cu ministrul Mediului, Tánczos Barna, cu reprezentanţi ai MAI, cu magistraţi, autorităţi locale şi reprezentanţi ai instituţiilor de resort, inclusiv cele silvice, cu petiţionarii care au adus aceste subiecte în Parlamentul European, precum Daniel Bodnar şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale care luptă neobosit să salveze pădurile şi fauna din România”, a mai transmis europarlamentarul Vlad Gheorghe.

Păduri
Păduri

Gheorghe menționează că la misiune vor mai participa și Nicolae Ştefănuţă, Cristian Terheş şi Lorant Vincze. Totodată, delegația trimisă de Parlamentul European va reprezenta toate grupurile politice. Europarlamentarul a menționat că, atunci când Procurorul Verde European va fi funcțional, „avem multe alte căi de acţiune împotriva infractorilor de mediu, iar autorităţile naţionale trebuie să-şi facă treaba şi să aplice legile în vigoare”.

„Am considerat că este în interesul României ca eurodeputaţii să meargă în munţii noştri, să vadă câtă frumuseţe şi bogăţie naturală există la noi şi să fie cu atât mai motivaţi să luăm împreună acele măsuri care să ne ajute să păstrăm biodiversitatea şi preţioasele habitate pentru generaţiile viitoare.

Mediul ne priveşte pe noi toţi şi nu are graniţe – cu cât înţelegem asta mai devreme, cu atât vom avea sorţi de izbândă în a-l proteja pentru noi şi copiii noştri”, transmite Gheorghe.

„Atât instituţiile, cât şi societatea civilă şi cetăţenii au în Parlamentul European, în Comisia pentru Petiţii, în mine şi colegii mei parteneri fără echivoc pentru găsirea celor mai bune soluţii de protecţie a mediului şi a sănătăţii noastre”, a mai precizat eurodeputatul.

Citește și despre următorul subiect: Elon Musk va fi audiat de Parlamentul European! „Twitter joacă un rol central în viaţa democratică a Uniunii Europene”