- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Angajații care au copii în vârstă de până la 8 ani ar putea beneficia de program flexibil de muncă. Legea a fost adoptată de Senat

30 May, 19:38 • Bocioacă Bianca
Program flexibil de muncă pentru angajații care au copii în vârstă de până la 8 ani. Ce prevede legea adoptată de Senat, în calitate de prim for sesizat.
Angajații care au copii în vârstă de până la 8 ani ar putea beneficia de program flexibil de muncă. Legea a fost adoptată de Senat

Angajații ar putea beneficia de program flexibil de muncă dacă au copii în vârstă de până la 8 ani. Senatul a adoptat proiectul de lege pentru completarea Codului muncii, prin care salariații care se află în această situație pot beneficia de program flexibil. Aceștia vor avea posibilitatea să lucreze patru zile pe lună la domiciliu.

Proiectul a fost adoptat cu 96 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și nicio abținere. Scopul proiectului este de reglementare a modificării Codului muncii, în sensul instituirii unor forme flexibile de lucru pentru salariații care au copii în vârstă de până la 8 ani.

Citește și: Vouchere de 300 de lei pentru români!. Cine sunt angajații care vor beneficia de aceste tichete

„La cerere, salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 8 ani, beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă în condiţiile Legii 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii”, se arată în proiectul de lege.

Angajații ar putea beneficia de program flexibil de muncă

„În situaţia în care ambii părinţi sau reprezentanţi legali sau salariaţi, cererea va fi însoţită de o declaraţie pe propria răspundere a celuilalt părinte sau reprezentant legal, din care să rezulte faptul că, pentru aceeaşi perioadă, acesta nu a solicitat concomitent desfăşurarea activităţii în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă”, 

potrivit ziare.com.

Citește și: S-a votat! Salarii majorate cu 50% pentru angajaţii de la Mediu, transport gratuit pentru funcţionari

„Este una din iniţiativele pe care PNL le-a depus, care fac parte din pachetul de susţinere a demografiei, a natalităţii şi a familiilor cu copii. Este un proiect pe care l-am făcut în sprijinul acelor care încearcă să găsească un echilibru între cariera profesională şi viaţa de familie”, a explicat președinta interimară a Senatului Alina Ghiorghiu, una dintre inițiatoarele proiectului de lege.

Aceasta a precizat că directiva trebuia să fie transpusă din luna august a anului trecut, de către Ministerul Muncii.