- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Angajații din administrația publică și cei din învățământ anunță grevă de proporții din cauza măsurilor de austeritate propuse de Guvern. „Anul acesta urma să negociem o nouă lege a salarizării”

24 Apr, 22:53 • Bumbeneci Diana
Și angajații din administrația publică se pregătesc de grevă. Critică măsurile „de austeritate” propuse de Guvern și tăierea de salarii.
Angajații din administrația publică și cei din învățământ anunță grevă de proporții din cauza măsurilor de austeritate propuse de Guvern. „Anul acesta urma să negociem o nouă lege a salarizării”

După angajații din învățământ, și cei din Administrația Publică și Asistență Socială amenință cu declanșarea grevei, scrie Radio România.

Angajații din administrația publică anunță grevă

Ei sunt nemulțumiți de măsurile de austeritate propuse de Guvern printr-un proiect de Ordonanță de Urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare și spun că aceasta ar putea duce la concedieri sau tăieri de salarii, deoarece ordonanța cere angajatorilor să se încadreze în plafonul de cheltuieli de personal din anul 2022.

Federația Columna a solicitat organizațiilor afiliate întocmirea listelor de participare la grevă, a explicat pentru Radio Tg.Mureș secretarul sindicatului, Lucian Puiu. Și în alte orașe au fost confirmate propuneri de protest din partea reprezentanților angajaților.

Guvernul dă cu stângul în dreptul și se joacă cu nervii și bugetele familiilor oamenilor pe care noi încercăm să își ajutăm în fiecare zi. Premierul a fost foarte clar că nu se vor tăia salarii dar angajatorii nu au cum să aplice acest proiect de ordonanță de urgență decât în două modalități: ori taie din salariu, ori dau afară din oameni. Noi nu ne dorim ca această ordonanță să intre în vigoare, să iasă la lumină, să rămână acolo, în niște sertare, și să nu mai iasă la suprafață. Anul acesta urma să negociem o nouă lege a salarizării, pentru că era jalon în PNRR, lege despre care nu se mai vorbește”, a spus el.

Mai mult, conducerea Federației Columna a anunțat oficial faptul că a convocat în regim de urgență Consiliul Național pentru a stabili împreună calendarul concret al acțiunilor de protest. Dacă oamenilor nu le vor fi ascultate doleanțele, aceștia anunță că vor protesta până când vor avea parte de schimbările promise cu mai bine de un an în urmă. Între timp, România zace în criza financiară, iar pensionarii și cei cu venituri mici mai speră și ei la 100-200 de lei în plus pe lună.

Ai mai putea citi: Tichete de masă mai mari pentru români. Premierul Ciucă anunță cine primește mai mulți bani în următoarele luni din 2023

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult