- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Angajații Ford Craiova intră din nou în șomaj tehnic

17 Oct, 09:09 • Bumbeneci Diana
Angajații Ford Craiova sunt trimiși din nou în șomaj. Aceștia vor fi plătiți cu 78% din salariu.
Angajații Ford Craiova intră din nou în șomaj tehnic

Ford Craiova trimite angajații în șomaj. Criza de pe piața semiconductorilor îi trimite încă odată pe angajații Ford Craiova în șomaj tehnic. Aceștia vor lua pauză de la muncă încă o săptămână și nu se știe ce decizii se vor lua pe viitor. Zilele ce urmează, angajații vor sta acasă. Va lucra doar personalul indispensabil.

Angajații Ford Craiova sunt trimiși în șomaj

Această problemă a apărut încă din anul 2021. Conform datelor, încă de anul trecut, producția în fabrica din Craiova a fost oprită de mai multe ori. Ultima dată s-a întâmplat chiar în mai, când, tot din cauza crizei semiconductorilor, compania a lăsat acasă, timp de o săptămână, mare parte din angajați.

Te mai poate interesa: România, implicată în războiul ruso-ucrainean? Aleksandr Grușko: „Războiul din Ucraina a început la Summitul NATO de la București”

Angajații Ford Craiova intră din nou în șomaj tehnic
Angajații Ford Craiova intră din nou în șomaj tehnic

Gigantul Ford a investit aproximativ 2 miliarde euro la Craiova şi a produs peste un milion de vehicule şi peste 1,5 milioane de motoare de la preluarea acesteia în 2008. La ora actuală, fabrica Ford din Craiova produce în paralel modelul Puma, care e cel mai bine vândut SUV de clasa mică la nivel european, modelul EcoSport, dar şi motorul de 1.0 l EcoBoost.

Ford a mai transmis și în martie că producţia SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport se va încheia până la finalul acestui an. O astfel de decizie a fost luată pentru că fabrica de la Craiova se va concentra tot mai mult pe un viitor construit pe producţia de vehicule comerciale şi electrice. În acest sens, pe 14 martie, compania Ford a anunţat că joint-venture-ul Ford Otosan va prelua uzina Ford din Craiova, începând cu al treilea trimestru din 2022. Această decizie a fost luată în urma unui transfer de proprietate.

Mai poți citi: NATO începe astăzi un exercițiu prin care își verifică arsenalul nuclear

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult