- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Angajatorii, dispuși să fie mai flexibili pentru a atrage tinerii: „Paradigma muncii de 8 ore pe zi e un pic distrusă în ceea ce-i privește. Dacă ești rigid, îi respingi”

22 Jan, 23:46 • Stefan Simion
Angajatorii își doresc cât mai mulți angajați din Generația Z, doar că aceștia vin cu solicitări cu care majoritatea angajatorilor nu sunt deloc confortabili. Totuși, mulți patroni au înțeles că este momentul să-și adapteze oferta la cererile candidaților dacă vor angajați tineri.
Angajatorii, dispuși să fie mai flexibili pentru a atrage tinerii: Paradigma muncii de 8 ore pe zi e un pic distrusă în ceea ce-i privește. Dacă ești rigid, îi respingi

Angajatorii din România încearcă să găsească variante pentru a angaja cât mai mulți tineri, dar flexibilitatea nu este tocmai punctul lor forte. Există, însă, și companii care au înțeles că tinerii sunt viitorul și caută variante care să-i atragă pe potențialii angajați. Kaufland România, spre exemplu, este una dintre companiile care consimte la a fi mai flexibilă la doleanțele Generației Z.

„Am observat că ei împletesc foarte bine tehnologia cu munca și se așteaptă ca tu ca și angajator să faci același lucru. Sunt foarte digitalizați. Tu, ca angajator, trebuie să fii acolo prezent și să fii reprezentativ pentru ei. Trebuie să ții tu pasul cu toate părțile digitale și cu viteza pe care ei o au”, a declarat Bogdan Cană, Team Leader Recrutare în cadrul Kaufland România, potrivit profit.ro.

Angajatorii, dispuși să fie mai flexibili pentru a atrage tinerii: „Dacă ești rigid, îi respingi”

Acesta a observat că tinerii caută cu precădere joburi care le oferă independență și autonomie. Rigiditatea angajatorului nu face decât să îi țină la distanță. Astfel, nimeni nu are de câștigat.

Citeste si Kaufland România susține diversitatea la locul de muncă. „Vocea Kaufland” oferă șansa tuturor angajaților de a contribui la crearea unei voci digitale unice

„Clar au nevoie de mai multă atenție, au alte priorități, e foarte importantă flexibilitatea. Cred că paradigma muncii de 8 ore pe zi e un pic distrusă în ceea ce-i privește pentru că nu prea mai funcționează așa. Tot ce ar trebui să facem noi în plus ar fi să ducem munca și piața muncii într-o zonă mai atractivă pentru ei pentru că dacă ești rigid, respingi”, a mai precizat Bogdan Cană.

angajatorii

Kaufland România oferă stagii de practică în timpul liceului, dar și programe de internship și traininguri

Nu doar tinerii au beneficii la angajarea la Kaufland – traininguri, spre exemplu, dar și elevii și studenții, care au posibilitatea să efectueze stagii de practică, dar și internshipuri prin programele Kaufland Internship Experience sau Kaufland Trainee Program.

„Avem programe dedicate lor și încercăm să fim cât mai aproape de ei și să le oferim o imagine de ansamblu asupra pieței muncii. Și, pe lângă faptul că le oferim programe de practică, adică poți să vii ca și practicant în timpul liceului în Kaufland, avem, de asemenea, programe de internship și trainee”,a  precizat Team Leader-ul de Recrutare.

Cei interesați să se alăture echipei Kaufland România sunt invitați să aplice online pe www.cariere.kaufland.ro, telefonic la 0219132 sau să se prezinte la biroul de informații din oricare magazin.

Citeste si Locuri de muncă la Kaufland în 2024. Ce salarii și beneficii oferă lanțul de supermarketuri în România

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult