- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANPC a desfășurat mai multe controale în piețele din București. Horia Constantinescu spune că, din cauza falșilor producători, „cumpărăturile au devenit o cursă cu peripeții și obstacole”

22 Apr, 13:59 • Lupu Alexandra
Șeful ANPC trage mai multe concluzii, după controlul desfășurat în piețele din București! Iată care sunt declarațiile lui Horia Constantinescu.
ANPC a desfășurat mai multe controale în piețele din București. Horia Constantinescu spune că, din cauza falșilor producători, „cumpărăturile au devenit o cursă cu peripeții și obstacole”

ANPC a desfășurat mai multe controale în piețele din București. În urma tuturor verificărilor efectuate, Horia Constantinescu declară că falșii „producători” sunt prezenți la tarabe pentru a face vânzări, relatează antena3.ro.

Piețele din București, controlate de ANPC

Președintele ANPC a desfășurat în urmă cu puțin timp un control în piețele din București. Horia Constantinescu a relatat, ulterior, că multe dintre fructele și legumele de la tarabe sunt puse la vânzare de falșii „producători”.

Concret, președintele ANPC a fost întâmpinat de mai mulți producători care susțineau că produsele lor sunt românești, dar în fapt, acest lucru nu era adevărat. O femeie îl asigura pe Horia Constantinescu că merele pe care le are la vânzare într-una din piețele din București sunt românești. Fructele aveau o etichetă care susținea acest lucru, însă în cele din urmă, femeia a recunoscut că, de fapt, produsele nu provin din producție proprie, ci sunt aduse din afara țării.

„Golden Românesc Extra. Dar tocmai mi-ați spus că nu e românesc”, spune şeful ANPC

„Scrie, dar nu e”, răspunde vânzătoarea șefului ANPC.

Imaginile au fost postate pe rețelele sociale, acolo unde mai mulți internauți s-au arătat revoltați de situație. Românii au scris în secțiunea de comentarii că „ar trebui favorizați țăranii români care cu adevărat au producții proprii,nu samsarii din piețe din România”. Totodată, un internaut precizează că „aşa e şi la roșii, castraveți. fac ei legume in aprilie când le-a zburat vijelia solarele”.

Citește și despre următorul subiect: Imagini incredibile! Alimente expirate și gândaci la ordinea zilei în piețele din Capitală. ANPC a aplicat amenzi de peste sute de mii de lei

„Părinții mei sunt producători de usturoi. nu au loc în piețe de mafioți. prefera să le vândă angro decât să stea la piata unde poliția se ia de ei”, scrie un român.

„Trebuie puse case de marcat și în piața și o să le mai treacă pofta de ‘producător’”, afirmă un alt internaut.

Horia Constantinescu, președinte ANPC
Horia Constantinescu, președinte ANPC

ANPC a confirmat că a dat amenzi uriașe în urma verificărilor efectuate în două piețe din București. Horia Constantinescu declară că, din cauza falșilor „producători”, cei adevărați bat în retragere. Conform afirmațiilor președintelui ANPC, cumpărăturile sunt o adevărată cursă pentru consumatori.

„În unele dintre piețele verificate, cumpărăturile au devenit o cursă cu peripeții și obstacole, la finalul căreia te poți considera norocos dacă nu ai pățit nimic.

Gropile de pe alei, aplecătorile ruginite și pline de crăpături, tarabele dezmembrate și mizeria, toate reprezintă un real pericol pentru cei ce doresc să își facă cumpărăturile cât mai aproape de ceea ce demult erau producătorii români.

Înconjurați de bișnițarii anilor 2000, adevărații producători bat în retragere. Aflăm de la escrocul de tarabă că avem struguri de primăvară și mere de iarnă. Certificatele acestora fiind niște falsuri grosolane! Continuăm!”, a declarat Horia Constantinescu.

Te-ar putea interesa și: Ce preț a ajuns să aibă un kilogram de roșii vândut de un fermier român. Suma colosală de bani pe care o lasă românii în piețe