- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Antreprenorii se confruntă cu cea mai slabă perioadă și se așteaptă la ce este mai rău. Vânzările sunt într-o scădere dramatică. „2008 e parfum pe lângă ce o să vină”

25 Apr, 10:34 • Lupu Alexandra
Antreprenorii trag un semnal de alarmă! Vânzările sunt în scădere dramatică, însă ceea ce urmează îi îngrijorează și mai tare.
Antreprenorii se confruntă cu cea mai slabă perioadă și se așteaptă la ce este mai rău. Vânzările sunt într-o scădere dramatică. „2008 e parfum pe lângă ce o să vină”

Antreprenorii se plâng că vânzările au scăzut dramatic în ultima perioadă. Scumpirile i-au determinat pe români să fie mai atenți pe ce cheltuiesc banii, informează ziare.com. Tocmai pentru că mulți oameni au renunțat la o gamă variată de produse și servicii, oamenii de afaceri resimt din plin acest lucru.

Antreprenorii trag un semnal de alarmă

Scumpirile pe bandă rulantă au determinat mai mulți români să fie atenți la ceea ce cumpără. Unele persoane întâmpină dificultăți atunci când vine vorba despre achiziționarea lucrurilor de bază.

Prețurile crescute și presiunea financiară sunt principalele cauze care influențează atât de tare oamenii de afaceri: lumea nu-și mai permite să apeleze la serviciile și produsele care nu sunt esențiale. Un antreprenor a relatat într-un grup dedicat pe pagina de Facebook că, încă de la începutul acestui an, vânzările au început să scadă drastic. Autorul postării a precizat că vrea să afle dacă doar compania lui se confruntă cu această situație.

„Cum sunt vânzările la voi?De la începutul anului au început să scadă drastic pentru noi.Mă gândeam poate e o problema generală sau numai noi întâmpinăm asta”, redactează pe Grupul antreprenorilor din România un afacerist.

Te-ar putea interesa și: Vânzările de mărfuri sunt în creștere! Raport oficial INS: comerțul cu ridicata înregistrează o cifră de afaceri mai mare în 2023

Antreprenorii sunt îngrijorați
Antreprenorii sunt îngrijorați

În secțiunea de comentarii, mai mulți antreprenori au povestit care este situația vânzărilor lor în companie. Mulți confirmă că afacerile merg prost.

„Confirm aceeași scădere la începutul acest de an, comercializăm haine mărimi mari și foarte mari, dar aceeași problemă se resimte și în exteriorul țării noastre, nu s-a mai produs cam de 2-3 ani, de când cu pandemia, multe țări au lucrat cu marfă din stoc, neștiind ce se va întâmpla în pandemie, așa că părerea mea este că de abia acum se resimte”

„Și la noi a scăzut în domeniul împachetare sau înfoliere cam cu 40 la %”

„Nu numai în România, eu sunt în Belgia și e la fel, totul este în scădere de când au crescut dobânzile și în transport foarte greu, puțin de lucru!”

„Firmă din 2011, comercializez produse damă, este cea mai slabă perioadă”

„E problemă generală, peste tot au scăzut”

„Scădere dramatică, haine pentru copii”

„Și noi am observat o scădere a vânzărilor generală în primele 3 luni ale anului, acum a început să își revină. Domeniul- piese auto”

La polul opus, se pare că există și câteva afaceri care merg în continuare bine sau care au înregistrat vânzări în creștere. Antreprenorii care se află într-o astfel de situație au povestit în secțiunea de comentarii care este situația.

„Domeniul invitațiilor pentru evenimente, anul trecut și anul acesta în creștere”

„Doar pe transporturi pe minus, în rest creșteri de 25-30%”

„Cel mai bun an pentru noi – înființată în 1996 firma, agenție de turism”

„În imobiliare, zona Sibiu. Primele 3 luni ale anului au fost mult mai multe tranzacții față de începutul anului trecut. S-a vândut mult cu cash și pe bugete mai mici”

Citește și: România singura țară din UE care înregistrează o scădere la vânzările de mașini electrice! La polul opus, se înregistrează creșteri masive pe piața auto