- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anumite țări nu își schimbă niciodată ora. Iată lista completă

09 Oct, 09:00 • Bumbeneci Diana
Cu toții știm că în România ora se schimbă de două ori în timpul anului calendaristic. Avem atât ora de vară, cât și ora de iarnă. Ei bine, sunt unele țări în care ora nu se schimbă niciodată. Iată lista lor.
Anumite țări nu își schimbă niciodată ora. Iată lista completă

Ora nu se schimbă în toate țările, așa cum se întâmplă și în România. Trecerea la programul de iarnă se face anual în țara noastră, în ultimul weekend din luna octombrie. Această modificare vine după cea din primăvară, atunci când se face trecerea la ora de vară pentru a beneficia mai mult de lumina zilei, așa cum se considera în popor înainte.

Locurile în care ora nu se schimbă niciodată

România va face această trecere în ultimul weekend din luna octombrie. Mai exact, dăm ceasurile înapoi pe 30 octombrie, atunci când 04:00 va deveni 03:00.

Astfel, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, ceea ce înseamnă automat că ziua de 30 octombrie va fi cea mai lungă din an, având 25 de ore și nu 24, așa cum ar fi fost normal. Mai mult, românii vor dormi mai mult în ziua de duminică, 30 octombrie 2022. Ora de iarnă este ora Europei de Est+ 2 UTC, aceasta fiind ora legală oficială standard.

Citește și: Ora de iarnă 2022. Când se schimbă ora și cum ar putea românii să fie afectați

Anumite țări nu își schimbă niciodată ora. Iată lista completă
Anumite țări nu își schimbă niciodată ora. Iată lista completă

Chiar dacă mii de specialiști în sănătate au explicat că schimbarea în fiecare an poate duce la un adevărat dezechilibru în organism, ora încă se mai schimbă în unele locuri, însă nu în toate. La nivel european s-a dorit ca fiecare țară să aleagă pe care dorește să o păstreze, astfel încât să nu se mai schimbe, însă din cauza pandemiei de coronavirus, această măsură nu a mai ajuns să se aplice.

La nivel global, mai multe țări au ales să nu facă această schimbare. Sunt peste 100 de țări care au luat această măsură.

În Africa, 51 de țări nu își schimbă niciodată programul, excepție făcând Namibia, Tunisia și Egipt. De partea cealaltă, Venezuela, Ecuador, Panama, Guatemala, Nicaragua și Columbia sunt și ele pe listă, lor alăturându-se și alte state mai mici din America de Sud și de Nord. Pe listă se mai află și Arizona sau Insulele Hawaii acolo unde nu există ideea de oră de iarnă sau de vară.

În Europa, Belarus, Rusia și Islanda au conformat, ani la rând, că nu vor dori să facă această schimbare încă normală în România, în timp ce în Asia lista statelor care refuză să treacă la programul de vară sau de iarnă este mai lungă: Japonia, Vietnam, Afganistan, India, Singapore, Filipine, China și Coreea de Nord. În Australia, în Queensland și în Australia de Vest nu se schimbă.

Mai poți citi și: Top 5 orașe potrivite pentru vacanțele de toamnă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult