- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

O categorie de români vor primi noi vouchere din partea Guvernului

17 Oct, 15:09 • Bumbeneci Diana
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș vorbește despre un nou sprijin pentru românii care trec prin situații dificile. Guvernul ia în calcul o nouă formă de ajutor.
O categorie de români vor primi noi vouchere din partea Guvernului

Românii care sunt într-o situație vulnerabilă ar putea beneficia de noi vouchere. Anunțul a fost făcut de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, după vizita la Bruxelles. Oficialul a oferit detalii despre noul sprijin pe pagina de Facebook. Conform acestuia, este vorba despre vouchere care să sprijine îmbunătățirea condițiilor de locuire prin investiții în servicii comunitare, precum și a unor servicii pentru reparația locuințelor.

Vouchere noi pentru români

„Investițiile strategice în infrastructură sunt, cu siguranță, pilonul României Viitorului în care cred și facem tot posibilul să le vedem cum devin realitate. În aceste vremuri însă, este datoria Guvernul României să avem grijă și de nevoile imediate pe care românii le au. O întâlnire importantă pe care am avut-o în contextul deplasării la Bruxelles a fost cu domnul Nicolas Schmit, comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale.

Anumiți români vor primi noi vouchere din partea Guvernului
Anumiți români vor primi noi vouchere din partea Guvernului

De ce? Pentru că am discutat ultimele aspecte referitoare la aprobarea Programelor Educație și Ocupare, respectiv Incluziune și Demnitate socială, cu o alocare totală de ? ???????? ?? ????, pe care este imperios să le avem aprobate până la finalul acestui an. Sunt fonduri prin care să asigurăm sprijinirea tuturor categoriilor vulnerabile.

Iar când te gândești că în ultimele trei decenii România a pierdut 23,3% din populația sa în vârstă de muncă, la care se adaugă faptul că 1 din 3 români este expus riscului de sărăcie sau excluziune socială, totul capătă o altfel de însemnătate. Domnul comisar și-a prezentat aprecierea pentru abordarea noastră multi-fond pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile și ne-a asigurat de susținerea sa, tocmai de aceea îi mulțumesc încă o dată pe această cale. Concret, vorbim de o inovare la nivelul procesului de programare al banilor europeni, punând în același loc două componente de investiții”, a scris Boloș duminică pe Facebook.

În acest context, ministrul a explicat că sunt totuși și vești bune. Acesta a transmis că s-a luat în calcul și implementarea unor vouchere de reziliență.

 „Am discutat și despre posibilitatea implementării unor vouchere de reziliență pentru sprijinirea populației vulnerabile, care să sprijine îmbunătățirea condițiilor de locuire prin investiții în servicii comunitare care să includă posibilitatea sprijinirii în activitățile casnice/cotidiene, precum și a unor servicii pentru reparația locuințelor”, a adăugat ministrul Boloș.

Mai mult, conform ministrului, o delegație a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), condusă de ministrul Marcel Boloș, a efectuat în perioada 10 – 13 octombrie o vizită de lucru la Bruxelles. Principalele scopuri au fost maximizarea oportunităților de investiții din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), negocierea propunerilor pentru REPowerEU și accelerarea procesului de aprobare a Programelor aferente Politicii de Coeziune 2021-2027. Conform unui comunicat transmis de MIPE, Comisia Europeană a aprobat optimizarea PNRR-ului, pentru ca investițiile asumate de România să fie cât mai fidele nevoilor imediate ale cetățenilor.

Mai poți citi: Începând cu 25 octombrie, fermierii vor primi un nou sprijin. Sunt 150 de milioane de euro puse în joc

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult