- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț de la APIA pentru toți românii! Când intră următoarele plăți din 2023

17 Jul, 16:38 • Bumbeneci Diana
Românii primesc plăți noi de la APIA. Directorul instituției a anunțat când va fi livrat ajutorul financiar.
Anunț de la APIA pentru toți românii! Când intră următoarele plăți din 2023

Directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) , Adrian Pintea a vorbit despre noul ajutor oferit fermierilor. Acesta le transmite românilor că în aceste momente se pregătesc eșantioanele de control, în vederea parcurgerii tuturor etapelor procedural legate de plățile APIA aferente Campaniei 2023, anunță AgroTV.

Plăți de la APIA pentru români

În ceea ce privește plățile APIA aferente cererilor depuse în Campania 2022, în perioada 16 octombrie 2022 – 14 iulie 2023 au fost autorizate la plată 3 miliarde euro, a mai precizat Adrian Pintea.

Vezi și: Prognoza meteo pentru 17 și 18 iulie. Cum va fi vremea în România. Se intensifică valul de caniculă și vin din nou furtunile

Adrian Pintea, APIA
Adrian Pintea, APIA

„Pentru mulți alții, e vremea vacanțelor, pentru noi nu va fi curând, fiindcă trebuie să rămânem mereu fideli unui crez de suflet: lucrul pământului ne pune tuturor bucatele pe masă!”, a scris Adrian Pintea, duminică, pe Facebook.

Oficialul le-a mai transmis că fermierilor că săptămâna trecută APIA a dat startul startul eliberării adeverințelor pentru crescătorii de animale care doresc să acceseze credite bancare.

În acest sens, pot avea parte de adeverințe fermierii care au accesat următoarele intervenții în sectorul zootehnic, gestionate de APIA: PD-21 Sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte; PD-22 Sprijin cuplat pentru venit – carne vită; PD-23 Sprijin cuplat pentru venit – bivolițe de lapte; PD-24 Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine; PD-25 Sprijin cuplat pentru venit pentru viermii de mătase.

Reamintesc și cu acest prilej fermierilor noștri că dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2% și îi rog să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare în ceea ce privește costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii”, a mai scris șeful APIA, Adrian Pintea.

Vezi și: Jobul plătit cu un salariu de 1400 de euro pe lună. Românii care se angajează aici au abonament la clinici medicale private şi posibilitatea de a lucra remote

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult