- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț de la ministrul Turismului. Ce trebuie să știe românii despre pericolul holerei de pe litoral

21 Jun, 14:27 • Lupu Alexandra
Ministrul Turismului, Radu Oprea, declarații despre pericolul holerei de pe litoral. El afirmă că se poate înota în apa mării fără probleme.
Anunț de la ministrul Turismului. Ce trebuie să știe românii despre pericolul holerei de pe litoral

Radu Oprea demontează zvonurile! Ministrul Turismului a declarat că ieri, 20 iunie, că nu a ajuns niciun fel de pericol pe litoralul românesc, astfel, se poate înota în apa mării fără probleme, informează ziare.com.

Noi informații despre litoralul românesc

Radu Oprea a confirmat că nu este periculos pentru români să meargă pe litoral. Ministrul Turismului a afirmat că a verificat cu instituțiile abilitate calitatea apei în fiecare zi, astfel, s-a constatat că nu există niciun risc de holeră.

„Am verificat cu instituţiile abilitate calitatea apei în fiecare zi şi nu există niciun risc de holeră şi spun lucrul acesta foarte apăsat şi hortărât să se audă”, declară ministrul Economiei și Turismului.

Vezi și: La ce pericol se expun românii dacă merg în vacanță pe litoralul românesc? Managerul Institutului Matei Balș, avertisment cu privire la holera din Marea Neagră

Radu Oprea a precizat că atât DSP Tulcea, cât și cel din Constanța fac verificări pe tot litoralul în continuare. Ministrul relatează că tot ce se spune despre pericolul holerei este o metodă de a dezinforma populația. În continuare, oficialul spune că nu a ajuns niciun fel de pericol pe plajele din România. El și-a exprimat dorința de a vedea cât mai mulți turiști români și străini pe litoralul românesc.

„Eu spun că este o dezinformare astăzi. A fost un eveniment în Ucraina cu acel baraj dar este foarte multă apă este o distanţă, nu a ajuns niciun fel de pericol către plajele din România şi litoralul este sigur, se poate înota în apa mării fără probleme.

Vrem să avem cât mai mulţi turişti români şi străini pe litoralul românesc, am văzut poziţii ale patronatelor din turism, ale instituţiilor care fac verificări ale calităţii apei”, declară Radu Oprea.

Litoral
Litoral

Ministrul Turismului a mai precizat că „nu este nicio bază reală în zvonurile care au apărut și care s-au propagat în social media”. În continuare, Radu Oprea punctează că el nu va uita niciodată că există partea de război hibrid.

„Eu nu uit niciodată că există partea de război hibrid. Cred că este o dezinformare.

Parte din hotelieri au venit şi cu această ipoteză, spunând că sunt interesaşi să vină un aport de turişti din România, pentru că ştim numărul de turişti care merg în Grecia, Bulgaria, Turcia”, spune el.

Citește și despre următorul subiect: Ministrul Economiei îi încurajează pe români să nu își anuleze vacanțele din cauza alertei de holeră. „Turiștii sunt în siguranță!”