- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț de ultimă oră! Probleme grave la Aeroportul Otopeni! Ce se întâmplă cu zborurile românilor azi

13 Jul, 13:46 • Constantin Cristina
Aeroportul Internațional Henri Coandă se confruntă cu probleme de alimentare electrică ce au dus la defecțiunea echipamentelor de control al documentelor de călătorie.
Anunț de ultimă oră! Probleme grave la Aeroportul Otopeni! Ce se întâmplă cu zborurile românilor azi

Astăzi, 13 iulie 2023, românii care și-au programat zboruri vor întâmpina probleme la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Reprezentanții avertizează pasagerii, a transmis antena 3 CNN.

Citește și: Cât câştigă un vânzător la Aeroportul Otopeni. Beneficii extrasalariale: bonuri de masă, bonusuri de performanţă, prime de sărbători şi masa de prânz asigurată

Anunț de ultimă oră! Probleme grave la Aeroportul Otopeni! Ce se întâmplă cu zborurile românilor azi

Problemele vin pe fondul unor defecțiuni privind alimentarea electrică din rețeaua națională, echipamentele de control electronic al documentelor de călătorie (ABC – Automatic Border Control) au devenit nefuncționale.

Specialiștii CN Aeroporturi București (CNAB) au acordat și acordă în continuare întreg sprijinul specialiștilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru remedierea problemei în cel mai scurt timp și repunerea în funcționare a acestor echipamente care aparțin Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din cadrul MAI.

Aeroportul Henri Coandă Otopeni
Aeroportul Henri Coandă Otopeni

De astăzi dimineață, 13 iulie, de când s-a raportat această defecțiune, până la această oră au reușit să fie repuse în funcțiune patru dintre cele șase porți de control automat, a transmis CNAB. De asemenea, angajații aeroporturilor depun toate eforturile pentru a gestiona aglomerația de oameni care își pierde foarte repede răbdarea.

„În consecință, în acest moment, timpul de așteptare la controlul de frontieră este zero”.

Totuși, până la remedierea completă a situației, CNAB recomandă pasagerilor să vină la aeroport mai devreme decât de obicei pentru a ajuta la gestionarea accesului prin ghișeele de frontieră clasice și pentru a evita astfel pierderea zborurilor la care sunt programați.

Alte articole: Peste 156 de zboruri au testat răbdarea călătorilor cu întârzieri de peste o oră în intervalul 8-16 decembrie! Wizz Air, campionul curselor întârziate!