- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț de ultimă oră! Sindicaliștii din Finanțe anunță că mâine votează intrarea în grevă generală

04 Sep, 13:15 • Bumbeneci Diana
Se încing puternic spiritele în rândul sindicaliștilor de la Finanțe. Mâine se votează intrarea în grevă generală.
Anunț de ultimă oră! Sindicaliștii din Finanțe anunță că mâine votează intrarea în grevă generală

Grevele care au tot avut loc în această vară se pot repeta și în zilele următoare. După ce Sindicatele din Educație au anunțat că vor reîncepe grevele, sindicaliștii de la Finanțe sunt gata să intre în grevă generală.

Sindicaliștii de la Finanțe pregătesc o nouă grevă

Sindicaliștii de la Finanțe au conformat oficial că sunt la un pas de a începe greva generală. În cea de-a doua zi a săptămânii, pe 5 septembrie 2023, la București, Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe a convocat Consiliul Național, organul de conducere colectiv care poate decide declanșarea grevei generale la nivel național, ca reacție la faptul că, după 10 zile de proteste, Guvernul nu a pus în aplicare angajamentele asumate de ministrul finanțelor prin Procesul verbal încheiat cu organizațiile sindicale în data de 11 august 2023.

Alte articole: Anunțul momentului pentru toți pensionarii din România. Șeful CNPP anunță schimbări majore. „OUG a fost adoptată în ședință de Guvern”

grevă sindicat finanțe
grevă sindicat finanțe

La scurt timp, Biroul Executiv a cerut o întâlnire cu primul ministru al României. Marcel Ciolacu a fost informat cu privire la  riscul escaladării conflictului, cu repercusiuni asupra bunei funcționări a instituțiilor statului.

Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe are semnăturile pentru susținerea grevei generale de la 75% dintre colegi. Aceștia din urmă sunt de părere că tot timpul alocat discuțiilor, negocierilor și așteptărilor de soluționare amiabilă a luat sfârșit.

În toate aceste ultime 2 săptămâni de proteste spontane, colegii noștri s-au comportat corect față de contribuabili și și-au respectat atribuțiile de serviciu în ceea ce privește colectarea veniturilor la bugetul statului, depășind planul de încasări stabilit.

grevă sindicat finanțe
grevă sindicat finanțe

„Singurele dorințe ale colegilor noștri se referă la respectarea angajamentelor asumate de către Guvern, respectiv acordarea importanței cuvenite acestui sistem strategic, de siguranță națională, care desfășoară activitatea de colectare și administrare a veniturilor, combaterea fraudei, evaziunii fiscale și contrabandei”, transmis sindicaliștii.

Citește și: Șoferii vor plăti sume uriașe! Guvernul va lua măsuri radicale începând cu iarna 2023

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult