- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Șoferii vor plăti sume uriașe! Guvernul va lua măsuri radicale începând cu iarna 2023

04 Sep, 08:51 • Bumbeneci Diana
Executivul condus de Marcel Ciolacu a luat o nouă decizie pentru șoferii din România. Au fost luate noi hotărâri pentru cei care conduc o mașină pe drumurile publice din România.
Șoferii vor plăti sume uriașe! Guvernul va lua măsuri radicale începând cu iarna 2023

Guvernul Ciolacu a modificat regimul circulației pe drumurile naționale. Sunt prevăzute mai multe măsuri pentru șoferi, informează Antena 3 CNN.

Reguli noi pentru șoferii din România

Potrivit noilor decizii ale Guvernului, în situația în care vor exista șoferi care nu vor respecta restricțiile de circulație impuse pe anumite drumuri și vor rămâne blocați, atunci aceștia vor plăti în totalitate intervenția pompierilor, medicilor sau a polițiștilor. De multe ori, autoritățile închid drumuri când sunt ninsori foarte puternice, dar mulți șoferi ignoră semnele de circulație și se aventurează pe porțiuni de drum închise.

Citește și: A plătit 100.000 de dolari pentru a fi înghețat ca să scape de cancer! Povestea lui James Bedford, primul om din lume care a ales criogenarea

șoferii de tir
șoferi

Astfel, conducătorii auto care pătrund pe astfel de sectoare și rămân blocați sau produc accidente de circulație vor fi nevoiți să suporte cheltuiala echipei de intervenție,

Aceleași prevederi se aplică și în cazul în care se produc accidente de circulație pe astfel de drumuri de către șoferii ale căror autovehicule nu sunt dotate cu anvelope de iarnă în situația în care sectorul de drum impune acest lucru.

La fel se va întâmpla şi în cazul șoferilor ale căror vehicule depășesc masa maximă totală autorizată pe un anumit sector de drum.

În astfel de condiții, conducătorul auto va primi un proces-verbal acasă, după care, în termen de 15 zile, este nevoit să achite suma pentru costul intervenției. Dacă amenda nu va fi achitată, oamenii legii vor fi nevoiți să aplice și mai multe

Vezi și: Anunțul momentului pentru toți pensionarii din România. Șeful CNPP anunță schimbări majore. „OUG a fost adoptată în ședință de Guvern”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult