- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul momentului pentru toți pensionarii din România. Șeful CNPP anunță schimbări majore. „OUG a fost adoptată în ședință de Guvern”

04 Sep, 08:21 • Bumbeneci Diana
Sunt vești noi pentru români. Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a transmis public că a fost adoptată o OUG care aduce modificări importante la pensiile românilor.
Anunțul momentului pentru toți pensionarii din România. Șeful CNPP anunță schimbări majore. „OUG a fost adoptată în ședință de Guvern”

Potrivit oficialului, este vorba despre ordonanţa de urgenţă nr. 70 din 31 august 2023. Documentul a fost adoptat în ședință de guvern, anunță șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu.

O nouă ordonanță pentru pensionari

Noua ordonanță dezbătută și aprobată de membrii Executivului condus de Marcel Ciolacu aduce modificări importante în domeniul pensiilor publice din România şi a fost publicată în Monitorul Oficial.

Citește și: A plătit 100.000 de dolari pentru a fi înghețat ca să scape de cancer! Povestea lui James Bedford, primul om din lume care a ales criogenarea

calcule pensionari
calcule pensionari

„Vești bune!

A fost adoptată în ședință de guvern și publicată în Monitorul Oficial, OUG 70 din 31 aug 2023 privind reglementarea unor măsuri din domeniul pensiilor publice care a avut în componență patru puncte principale:

1. prelungirea avizelor pentru condițiile de muncă deosebite și speciale

2. prelungirea termenului pentru contractele de asigurare ce vizează cumpărarea de vechime retroactivă până la data de 31.12.2024

3. obligativitatea semnăturii olografe și a ștampilei pentru documentele de vechime și sporuri eliberate de angajatori sau deținătorii legali de arhivă.

4. prelungirea contractelor de muncă pentru cei 1.000 de angajați până la data de 31.08.2024., având ca principal obiectiv certificarea datelor din carnetele de muncă, aflate în baza de date a CNPP, care vizează perioadele de activitate anterioare datei de 1 aprilie 2001, spre utilizarea lor la calculul pensiilor.

Suntem la finalul procesului de evaluare și digitizare a dosarelor de pensie având 90% stadiul de progres, urmând să facem recalcularea după ce noua lege a pensiilor va fi adoptată în actuala sesiune parlamentară.

Reforma sistemului public de pensii este un proces ireversibil și sunt convins că se va realiza în perioada următoare„, este mesajul transmis de preşedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, pe pagina de Facebook.

Te mai poate interesa și: Automobilul românesc, comoară pe cale de dispariție. Povestea lui Mihai Olar, rădăuțeanul care a salvat de la fier vechi o Dacia 1300. „Darul mai departe unei persoane care nu caută să se îmbogățească de pe urma moștenirii”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult