- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Elon Musk a redevenit cel mai bogat om din lume. Cât a câştigat luni fondatorul Tesla

28 Feb, 15:49 • Russo George
Elon Musk și-a recâștigat titlul de cel mai bogat om din lume, potrivit Bloomberg. Fondatorul Tesla își pierduse poziția în luna decembrie, după ce a fost înlocuit de Bernard Arnault, președintele unui celebru grup francez de branduri de lux.
Elon Musk a redevenit cel mai bogat om din lume. Cât a câştigat luni fondatorul Tesla

Bloomberg a raportat că o creștere a acțiunilor Tesla de luni l-a adus pe omul de afaceri înapoi în vârful piramidei. Averea netă a lui Musk a fost de aproximativ 187 de miliarde de dolari, după ce piețele s-au închis, depășind averea de 185 de miliarde de dolari a lui Arnault.

Acţiunile Tesla au crescut cu 5,5% pe bursa de la New York până la 207,63 dolari pe acţiune, ceea ce a propulsat averea lui Musk la uriaşa sumă de 187,1 miliarde de dolari. Spre comparaţie, averea fondatorului LVMH totalizează 185,3 mld. dolari.

Anul trecut, acțiunile Tesla au scăzut brusc, după ce miliardarul a cumpărat Twitter, dar și pentru că scăzuse piața în domeniul tehnologiei. Atunci, Musk a stabilit și recordul pentru cea mai mare avere pierdută vreodată de cineva, 200 de miliarde de dolari din cele 340 de miliarde, cât avea în 2021, potrivit Digi 24.

Citeşte şi: Europa se îndreaptă către o criză de apă. Semnal de alarmă la nivel european. Franța introduce restricții de consum

Investitorii Tesla au fost îngrijoraţi de faptul că acesta acordă mult prea multă atenţie către Twitter, pe care l-a achiziţionat în octombrie, aflându-se într-o perioadă în care Tesla se confruntă cu o concurenţă acerbă la nivel global pe segmentul automobilelor electrice.

Musk a declarat în decembrie că plănuieşte să demisioneze din funcţia de CEO al Twitter, odată ce va găsi pe cineva suficient de „nebun” pentru a prelua postul.

El a declarat luna aceasta că ar mai putea rămâne la tronul Twitter până la sfârşitul anului pentru a stabiliza finanţele companiei înainte de a preda ştafeta unui nou director general.

Citeşte şi: Val de concedieri la H&M! 1.500 angajați pot fi dați afară din cauza testelor de inteligență