- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț important din partea CFR! Cum vor circula trenurile în contextul trecerii la ora de iarnă

27 Oct, 12:04 • Fundeanu Madalina
CFR anunță cum vor circula trenurile atunci când România va trece la ora de iarnă. Acest fenomen se va petrece în noaptea de sâmbătă spre duminică, când ora 04:00 va deveni ora 03:00.
Anunț important din partea CFR! Cum vor circula trenurile în contextul trecerii la ora de iarnă

România face trecerea în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora de iarnă, ora 4.00 devenind, astfel, ora 3.00. În acest context, iată cum vor circula trenurile, potrivit site-ului cfrcalatori.ro.

CFR
tren

Anunț CFR: cum vor circula trenurile când România va trece la ora de iarnă

Astfel, compania feroviară anunță că trecerea la ora Europei Orientale nu afectează și nu modifică mersul trenurilor în vigoare.

În noaptea de 28-29 octombrie 2023, când ora 4.00 devine ora 3.00, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4.00 vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de 29 octombrie 2023, între staţiile de frontieră trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare, transmite CFR Călători.

CFR
CFR

Citește și: Pentru prima dată după 20 de ani, infrastructura feroviară românească va cunoaște trenuri noi! Prin ce orașe vor trece?

Unde puteți găsi informații actualizate despre circulația trenurilor, potrivit site-ului oficial:

  • la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • la numerele de telefon din gări publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Cluj Napoca, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
  • pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
    de la personalul nostru din staţii.

Vezi mai multe știri: România va avea 62 de trenuri electrice noi! Vor fi investiți peste 470 milioane de euro în acest proiect