- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț important făcut de Poșta Română! Cum va afecta mini-vacanța de 1 Decembrie programul oficiilor poștale

29 Nov, 20:04 • Fundeanu Madalina
Programul oficiilor poștale în minivacanța de Sf. Andrei și Ziua Națională a României. Poşta Română a anunțat că toate subunităţile poştale din mediul urban şi rural vor fi închise.
Anunț important făcut de Poșta Română! Cum va afecta mini-vacanța de 1 Decembrie programul oficiilor poștale

Poșta Română a făcut un anunț important privind programul oficiilor poștale în mini-vacanța de Sf. Andrei și Ziua Națională a României. Compania Naţională „Poşta Română”, a anunțat, miercuri, 29 noiembrie, că toate subunităţile poştale din mediul urban şi rural vor fi închise în zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie, conform Antena 3 CNN.

Poșta Română anunță programul de mini-vacanța de 1 Decembrie

Programul de lucru va reveni la normal începând de luni, 4 decembrie 2023. Potrivit sursei, programul anunţat este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit cărora ziua de 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, precum şi ziua de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României sunt declarate zile de sărbătoare legală, în care nu se lucrează.

Te-ar putea interesa și: O nouă înșelătorie prin SMS-uri face victime în România. Poșta Română atrage atenția în acest caz

Poșta Română
Poșta Română

1 decembrie 2023. Programul ceremoniilor organizate cu prilejul Zilei Naționale a României

Ministerul Apărării a anunțat programul ceremoniilor organizate de 1 Decembrie la București și Alba iulia.

La Alba Iulia, de 1 Decembrie, ziua începe cu ceremonii militare, urmate de defilare, unde vor participa peste 1.000 militari și specialiști din diferite instituții.

La Bucureşti, la Parada Militară Naţională vor participa peste 2.400 de persoane.

„Cu prilejul Zilei Naţionale a României, Ministerul Apărării Naţionale organizează în municipiul Bucureşti, vineri, 1 decembrie, începând cu ora 9.00, o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I, în memoria eroilor români care şi-au jertfit viaţa pe câmpurile de luptă, pentru împlinirea idealurilor naţionale”, anunţă Ministerul Apărării.

La Parada Militară Naţională care va avea loc vineri, 1 decembrie, începând cu ora 11.00, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti, participă peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

„Totodată, în blocul de paradă vor defila aproximativ 250 de militari străini, în cadrul unor detaşamente din Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos, precum şi militari din ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României.

Dispozitivul de defilare al tehnicii militare este alcătuit din circa 130 mijloace tehnice, iar dispozitivul aerian cuprinde 40 de aeronave militare româneşti, dintre care 23 de echipamente militare terestre şi aeriene sunt ale militarilor străini participanţi”, a mai transmis ministerul.

Potrivit instituţiei, după încheierea ceremoniei oficiale, publicul prezent în Piaţa Arcului de Triumf va putea vizita standuri expoziţionale cu tehnică militară, care vor fi amplasate în zonă până la ora 14.00.

La Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” din Bucureşti va fi vernisată vineri, 1 Decembrie, de la ora 13.00, Expoziţia „Tricolorul – simbol identitar al unităţii românilor în costumul popular”. Organizarea expoziţiei se circumscrie celebrării a două evenimente importante – Ziua Naţională a României şi împlinirea a 100 de ani de la fondarea Muzeului Militar Naţional de către Regele Ferdinand I, la 18 decembrie 1923.

Evenimentele din Bucureşti se încheie vineri, 1 decembrie, de la ora 19.00, cu retragerea cu torţe a militarilor Brigăzii 30 Gardă ”Mihai Viteazul”, pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional – Calea Victoriei – Palatul Parlamentului – Palatul Cotroceni – sediul brigăzii.

Vezi și: Poșta Română, anunț important pentru beneficiarii cardurilor de energie: „Aducem vești bune”