- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunţ important pentru clienţii ENEL! Schimbări majore în gestionarea avariilor. Cum se va face realimentarea

19 Feb, 12:08 • Anghel Oana
Lucrările de amplificare a staţiei de transformare Glina, din judeţul Ilfov au fost finalizate, a anunţat E-Distribuţie Muntenia, operator de distribuție a energiei electrice în București și în județele Ilfov și Giurgiu, parte a grupului Enel.
Anunţ important pentru clienţii ENEL! Schimbări majore în gestionarea avariilor. Cum se va face realimentarea

Investiţia s-a ridicat la peste 4,7 milioane de lei, iar proiectul a vizat creșterea capacității stației cu 30 MVA pentru a răspunde solicitărilor de racordare din zonă atât ale unor consumatori industriali, cât și ale consumatorilor casnici.

Veşti bune pentru clienţii ENEL. Calitatea serviciilor, îmbunătăţită considerabil

Stația de la Glina deţine acum două transformatoare cu o capacitate totală instalată de 80 MVA (2X40 MVA fiecare), care au înlocuit transformatoarele vechi, de câte 25 MVA fiecare. Peste 6.500 de clienţi casnici şi industriali care au contracte cu ENEL primesc energie electrică de la staţia din Glina, potrivit e-distributie.com

Totodată, au fost efectuate şi lucrări de modernizare și adaptare a instalațiilor de circuite primare și circuite secundare la cele două transformatoare noi. De asemenea, a fost extinsă bara de medie tensiune (MT), fiind montate patru celule MT. Transformatoarele noi instalate utilizează cele mai noi tehnologii din domeniu, astfel încât asigură puterea necesară pentru racordarea noilor utilizatori în zonă. Totodată, transformatoarele contribuie şi la reducerea consumului propriu tehnologic din rețeaua de distribuție.

Citeste si Cum vor arăta noile facturi la energie din aprilie 2023. Modificări la contractele pentru energie propuse de ANRE

Glina este o zonă rezidențială și industrială în plină dezvoltare, iar acest proiect ne permite să răspundem prompt cererilor de racordare la rețea și de spor de putere pentru Stația de Epurare Ape Uzate Glina. Creșterea capacității, extinderea rețelei și digitalizarea acesteia sunt fundamentale în contextul electrificării accelerate a consumului și al eforturilor legate de atingerea țintelor de decarbonizare. Proiectul se alătură celorlalte investiții realizate în ultimii ani pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor, prin majorarea gradului de continuitate și a siguranței în alimentarea cu energie electrică”, a declarat Monica Hodor, director general al companiilor E-Distribuție, potrivit sursei citate.

Consumatorii ENEL afectaţi de avarii, realimentaţi mult mai repede decât până acum

Stația de la Glina dispune de echipamente performante care se asigură integrarea acesteia în sistemul de telecontrol. Graţie acestei tehnologii, Centrul Operativ al E-Distribuție Muntenia poate monitoriza şi gestiona rețeaua de distribuție de la distanţă. Astfel, în cazul în care apar avarii, clienţii afectaţi vor putea fi realimentaţi în cel mai scurt timp posibil, fără să mai fie nevoie de deplasarea echipelor în teren.

Citeste si REVOLTĂTOR! Facturile Enel, emise din nou cu întârziere. 3 milioane de clienți au fost notificați. Care este motivul

E-Distribuție Muntenia este distribuitorul de energie electrică cu cel mai bun indicator SAIDI (durata medie a întreruperilor în reţea pentru un utilizator, pe parcursul unui an), în România în 2021, cu 136,35 de minute, mult sub media națională.

Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de peste 133.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Sud Muntenia (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.