- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Criza facturilor

REVOLTĂTOR! Facturile Enel, emise din nou cu întârziere. 3 milioane de clienți au fost notificați. Care este motivul

11 Feb, 15:26 • Polojan Tudor
Furnizorul de energie electrică și gaz, Enel, a anunțat vineri că va emite facturile cu întârziere. Milioane de clienți sunt nevoite să aștepte.
REVOLTĂTOR! Facturile Enel, emise din nou cu întârziere. 3 milioane de clienți au fost notificați. Care este motivul

Facturile Enel aferente consumului de energie electrică și gaze, pentru luna ianuarie 2023, vor fi emise cu întârziere. Anunțul a fost făcut de către furnizor, care a anunțat deja toți clienții cu privire la această neplăcere, scrie antena3.ro.

Motivele invocate de către reprezentanții companiei sunt acelea că se lucrează, în continuare, la actualizarea sistemelor informatice. Enel vrea să implementeze cele mai recente măsuri de plafonare a prețurilor la energie electrică și gaze naturale, în așa fel încât facturile să fie corecte și complete.

„Continuăm să lucrăm la actualizarea sistemelor noastre informatice pentru implementarea celor mai recente măsuri de plafonare a prețurilor la energie electrică și gaze naturale, astfel încât acestea să se regăsească corect și complet în facturi. În acest context, facturile aferente consumului de energie electrică și gaze naturale vor fi emise cu întârziere, lucru pentru care ne cerem scuze.”, a scris Enel România pe Facebook.

Mai citește și: Centrul Vechi riscă să se prăbușească. Anunțul alarmant al lui Raed Arafat. Mii de oameni și-ar putea pierde viața

Enel anunță emiterea facturilor cu întârziere/ sursa foto: economedia.ro
Enel anunță emiterea facturilor cu întârziere/ sursa foto: economedia.ro

Enel a notificat toți clienții

Toți clienții companiei au fost înștiințați de întârzierile facturilor. Aceștia au primit mesajul companiei printr-un e-mail.

„Bun găsit. Așa cum știi, cele mai recente modificări legislative în domeniul energiei, cu impact asupra modului de facturare a consumului tău de energie electrică și gaze naturale, au intrat în vigoare în a doua parte a lunii decembrie 2022.
În acest moment, noi, furnizorul tău de energie, continuăm să actualizăm sistemele noastre informatice, astfel încât să reflecte aceste modificări legislative. Acest lucru ne determină să emitem facturile aferente consumului tău de energie electrică și gaze naturale cu întârziere.
Ne cerem scuze pentru acest lucru, însă această activitate este necesară pentru a reflecta corect și complet măsurile legislative referitoare la plafonarea prețului la energie.”, a scris compania în mesajul de notificare trimis către clienți.

Anul trecut, mai mulți furnizori de energie electrică și gaze naturale au fost sancționați. În urma verificărilor făcute de ANRE, s-a constatat faptul că aceștia nu au emis la timp facturile ori nu le-au emis deloc, ceea ce a dus la amenzi de mii de lei.

Te-ar mai putea interesa și: Avion mai ieftin decât o mașină. ANAF vinde modele de McDonnel Douglas confiscate. Prețuri începând de la 4.000 de euro

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult