- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț major pentru toți pensionarii! Când intră pensiile în iulie 2023

24 Jun, 14:43 • Bumbeneci Diana
Un nou anunț pentru pensionari. Data la care pensionarii vor intra în posesia banilor.
Anunț major pentru toți pensionarii! Când intră pensiile în iulie 2023

Care este data la care pensionarii din România își vor primi pensia în luna iulie? Bunicii care se ocupă de creșterea nepoților ar putea primi un ajutor financiar lunar din partea statului.

Când intră pensiile pe card în iulie 2023

Ai mai putea citi și: Un nou job cucerește românii. Venituri de 1000 de euro pe lună, tichete de masă, abonamente și al 13-lea salariu

Data la care pensionarii români primesc pensia în iulie 2023 diferă în funcție de modul în care au ales să le fie livrați banii. În acest sens, plata drepturilor de pensie pentru luna iulie prin Poșta Romana se face în perioada 1-15, la domiciliul pensionarilor.

În cazul românilor care nu sunt găsiți la domiciliu, drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective. Cât despre pensionarii care au ales plata în cont curent sau pe card, aceștia trebuie să știe că pensia pentru luna iulie va intra pe card în data de 12, cel târziu pe 13.

bani pensii
bani pensii

Dreptul la pensie în România

În România, dreptul la pensie este acordat persoanelor care îndeplinesc anumite criterii și care au contribuit la sistemul de asigurări sociale. Vârsta și perioada de contribuție a pensiei variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv de sistem de pensii la care persoana este încadrată.

În prezent, în România există două sisteme de pensii principale: sistemul public de pensii și sistemul de pensii private facultative (pilonul II).  Pentru a beneficia de pensie publică, trebuie să îndepliniți următoarele criterii:

  • Vârsta de pensionare
  • Perioada minimă de contribuție: Pentru fi eligibil pentru pensie publică, trebuie să cotească o perioadă minimă de contribuție. Această perioadă variază în funcție de anul nașterii și de gen. De exemplu,  bărbații trebuie să prezinte cel puțin 15 ani și 8 luni de contribuție, iar femeile trebuie să aibă cel puțin 12 ani și 8 luni de contribuție. Această perioadă se va mări treptat până în 2030.
  • Contribuții la sistemul de pensii: Pentru a primi o pensie, trebuie să fiți angajat și să contribuiți la sistemul de asigurări sociale. Contribuțiile sunt reținute automate din salariu și sunt plătite de angajat și angajator.

Vezi și: Meteo 19 iunie – 17 iulie. Urmează un nou val de fenomene extreme, furtuni, grindină și vijelii. Când ne vom putea bucura de vară

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult