- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț oficial! Categoria de elevi care va primi bani din partea Guvernului. Sumele sunt cuprinse între 2.000 și 5.000 de lei

24 Aug, 18:59 • Lupu Alexandra
Elevii care au avut media 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională primesc bani de la Guvern. Iată mai multe informații.
Anunț oficial! Categoria de elevi care va primi bani din partea Guvernului. Sumele sunt cuprinse între 2.000 și 5.000 de lei

Decizie de ultimă oră. Guvernul le dă bani elevilor care au obținut nota 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională, informează agerpres.ro.

Bani de la stat pentru elevi

Elevii care au obținut nota 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională sunt recompensați de Guvern. Tinerii care au obținut nota 10 la Evaluarea Națională vor primi câte 2.000 de lei, iar cei care au luat nota 10 la Bacalaureat vor fi răsplătiți cu câte 5.000 de lei de la stat. Hotărârea privind acordarea de stimulente financiare absolvenților de clasa a VIII-a și a XII-a a fost aprobată astăzi în ședința de Guvern.

Citește și despre următorul subiect: An școlar 2023-2024. Cele patru excepții prin care părinții pot intra în școli. Noua lege a educației impune reguli stricte

De banii de la stat vor beneficia 92 de absolvenți de liceu care au obținut media generală 10 la examenul de Bacalaureat. Totodată, 78 tineri care au obținut nota 10 la examenul național vor beneficia de stimulentele financiare. De acest ajutor financiar se vor bucura și 14 tineri care au obținut 10 la Bacalaureatul germna, 466  de absolvenți de clasa a VIII-a care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională.

Veștile bune nu se opresc aici. Elevii vor primi un sprijin financiar și pentru activitățile din Săptămâna Verde, referindu-ne la cele care includ deplasări sau diferite resurse. Școlile din România ar putea primi bani de la Ministerul Educației pentru a acoperi activitățile respective. Ligia Deca a făcut anunțul.

„Avem de anul trecut, în structura anului şcolar, Săptămâna Verde. Există şi o platformă care a fost deja accesată de peste 10.000 de utilizatori activi – saptamanaverde.edu.ro. Practic, ea include resurse educaţionale, include o serie întreagă de activităţi pe care copiii le pot face în Săptămâna Verde, include trasee educative, include instituţiile care pot intra în parteneriat cu şcolile pentru a se realiza activităţi practice, nu doar teoretice în Săptămâna Verde”, a explicat Ligia Deca.

Elevi
Elevi

Ministrul Educației a precizat că doreşte dezvoltarea programului Săptămâna Verde. Ligia Deca a afirmat că a preluat deja feedback-uri după primul an de implementare, astfel, știe ce trebuie să facă mai departe.

„Ne dorim ca parteneriatul nostru cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, alături de celelalte instituţii relevante, să crească numărul acestor resurse şi mai ales accesul elevilor sau al tinerilor de toate vârstele în zone care să le stimuleze comportamentele sănătoase în cee ace priveşte protecţia mediului.

Vom dezvolta acest program al Săptămânii Verzi, am preluat feed-backul după primul an de implementare, ştim cu toţii că începutul nu e niciodată simplu şi nici perfect aşa că tot feed-backul pe care l-am primit din şcoli şi din societatea civilă va fi luat în calcul şi mai mult, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi prin intermediul Administraţiei Fondului pentru Mediu ne dorim ca în acest an să existe şi un sprijin financiar pentru şcoli în aşa fel încât activităţile care presupun deplasări sau resurse care costă să fie susţinute prin intermediul acestor fonduri distribuite prin intermediului Ministerului Educaţiei, în parteneriat cu Administraţiei Fondului pentru Mediu”, spune Deca.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Decizii majore la nivelul educației din România, după ce țara noastră a fost eliminată din „TOP 100 universități”