- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț pentru șoferi. Nicușor Dan a informat ce se întâmplă cu vignetele de tranzit al Capitalei chiar din această săptămână

31 Aug, 20:33 • Lupu Alexandra
Nicușor Dan face un anunț pentru șoferi. Ce se întâmplă cu vignetele de tranzit pentru aceste vehicule.
Anunț pentru șoferi. Nicușor Dan a informat ce se întâmplă cu vignetele de tranzit al Capitalei chiar din această săptămână

Anunț de ultim moment pentru șoferi. Nicușor Dan a anunțat că vignetele de tranzit al Bucureştiului pentru vehiculele mai mari de 5 tone pot fi achiziţionate online, începând de joi, informează bugetul.ro.

Nicușor Dan face un anunț pentru șoferi

Nicușor Dan a anunțat pe pagina de Facebook că vignetele de tranzit al Bucureștiului pentru vehiculele mai mari de 5 tone pot fi cumpărate online chiar din această săptămână. Primarul general al Bucureștiului spune că românii interesați pot obține autorizația prin accesarea aplicației web la adresa: https://www3.pmb.ro/transport/autorizatie.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Ce trebuie să ştie şoferii despre poliţa RCA. În ce cazuri asigurarea obligatorie acoperă şi daunele colaterale

Mai mult decât atât, Nicușor Dan menționează că românii pot verifica în timp real dacă un camion deține autorizația de tranzit, accesând pagina web https://www3.pmb.ro/transport/search-page. Edilul menționează că autorizațiile pot fi verificate prin scanarea codului QR.

„De astăzi se pot achiziţiona online vignetele de tranzit a Bucureştiului pentru vehiculele de mare tonaj (mai mari de 5 tone). Astfel, utilizatorii şi/sau proprietarii acestor vehicule pot obţine autorizaţia accesând aplicaţia web la adresa:https://www3.pmb.ro/transport/autorizatie. În plus, orice cetăţean poate verifica în timp real dacă un camion deţine autorizaţia de tranzit, accesând https://www3.pmb.ro/transport/search-page. Autorizaţiile emise pot fi verificate şi prin scanarea codului QR”, scrie Nicușor Dan pe Facebook.

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Autovehiculele de mare tonaj au acces în București doar dacă plătesc o taxă ce variază între 564 lei/lună și 22.572 lei/lună. Prețul variază în funcție de zona în care vor circula autovehiculele și de greutatea acestora. Până acum, vignetele putea fi plătite prin mandat poștal de către persoanele fizice și prin ordin de plată de către persoanele juridice. Mai multe informații se găsesc pe site-ul Primăriei București.

Vezi și: Tarifele RCA din 2024. Noi informații despre plafonarea prețurilor. Anunțul care vizează toți șoferii