- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tarifele RCA din 2024. Noi informații despre plafonarea prețurilor. Anunțul care vizează toți șoferii

30 Aug, 10:24 • Lupu Alexandra
Plafonarea prețurilor RCA ar putea fi prelungită până în ianuarie 2024. Veste bună pentru șoferi.
Tarifele RCA din 2024.  Noi informații despre plafonarea prețurilor. Anunțul care vizează toți șoferii

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) vrea să propună Guvernului prelungirea plafonării prețurilor RCA cu încă 3 luni. Concret, șoferii ar scoate mai puțini bani din buzunare pentru asigurare până la 10 ianuarie 2024, informează stiripesurse.ro. Sursele guvernamentale spun că motivul invocat pentru această măsură este acela de a expira toate polițele RCA ale Euroins.

Tarifele RCA din 2024

Plafonarea prețurilor RCA ar putea fi prelungită cu încă 3 luni, adică până la data de 10 ianuarie 2024. Sursele guvernamentale spun că motivul invocat pentru această măsură este acela de a expira toate polițele RCA ale Euroins. Menționăm că, în contextul falimentului Euroins, Guvernul condus la acel moment de Nicolae Ciucă a decis plafonarea prețurilor în ceea ce privește tarifele practicate de asigurători la data de 28 februarie 2023. Prețurile au fost înghețate din data de 11 aprilie 2023 pentru o perioadă de 6 luni.

Citește și despre următorul subiect: Amendă pentru combustibil insuficient. Șoferii neatenți riscă să fie sancționați dacă pleacă la drum cu rezervorul aproape gol

Măsura ar trebui să iasă din vigoare începând cu data de 10 octombrie 2023. Foarte mulți șoferi au în continuare polițele RCA în vigoare la Euroins, asigurătorul intrat în faliment.

Termenul la care asigurările în cauză ar expira automat este 8 septembrie 2023. Guvernul a scos în consultare publică un proiect de act normativ care are la bază prelungirea cu încă 3 luni a valabilității polițelor emise de Euroins, la propunerea ASF. Consiliul Economic și Social (CES) a avizat propunerea săptămâna trecută, menționând că va genera o presiune uriașă asupra Fondului de garantare a Asiguraților.

Asigurări RCA
Asigurări RCA

Actul normativ nu a fost aprobat încă de Guvern. Cu toate acestea, sursele guvernamentale au transmis că prelungirea valabilității polițelor RCA ale Euroins va fi aprobată în această săptămână.

„Este destul de probabil ca acest proiect de OUG privind prelungirea valabilității polițelor RCA ale Euroins să fie aprobat la ședința de Guvern din această săptămână. Premierul Ciolacu și-a dat deja ok-ul pe această propunere”, a declarat marți pentru HotNews.ro o sursă apropiată procesului.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: ALERTĂ pentru șoferi! Ce semnifică noul indicator cu punct roșu din Codul Rutier. Te poate lăsa fără carnet