- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunț pentru toți românii care merg pe litoral! Revine taxa de pod de la Fetești. Când va intra în vigoare noua decizie a Ministerului Transportului

10 Jul, 15:21 • Bumbeneci Diana
CNAIR reintroduce taxa de pod de la Fetești, pe Autostrada Soarelui, după câteva săptămâni bune de pauză. Ordinul ministrului Grindeanu, în procedură spre Monitorul Oficial.
Anunț pentru toți românii care merg pe litoral! Revine taxa de pod de la Fetești. Când va intra în vigoare noua decizie a Ministerului Transportului

Ministerul Transporturilor

vrea să introducă din nou taxa de pod de la Fetești! Instituția condusă de Sorin Grindeanu a publicat luni, 10 iulie, Proiectul de Ordin al Ministrului Transporturilor pentru reintroducerea taxei de la Fetești, pe Autostrada Soarelui.

Revine taxa de pod de la Fetești

Cel mai probabil, Ordinul emis de Ministerul Transporturilor va ajunge marți sau miercuri în Monitorul Oficial, revenindu-se astfel la normal. Reintroducerea taxei Fetești se face în termen de 3 zile de la publicarea în Monitorul oficial, deci chiar de la sfârșitul săptămânii când pe la Fetești se pot înregistra valori de 20-30 000 autovehicule/zi.

,,Începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin, prevederile Ordinului viceprim-ministrului, ministrul transporturilor și infrastructurii nr. 1178/23.05.2023 pentru stabilirea unor derogări de la prevederile Ordinului ministrului transporturilor nr. 1836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 476 din 30 mai 2023, își încetează aplicabilitatea. Art. 2 – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I și intră în vigoare în 3 zile de la publicare.”-Ordinul pentru reintroducerea taxei Pod Fetești.

Deși inițial CNAIR estima o pierdere de 13 milioane de lei în iunie, respectiv de aproape 19 milioane lei în iulie, pierderile din lipsa încasărilor ar putea ajunge la aprox. 20 de milioane de lei. Taxa de Pod începe de la 13 lei/autoturisme și se aplică la fiecare trecere.

stație taxare Fetești
stație taxare Fetești

Ordinul Ministrului Transporturilor pentru reintroducerea taxei de la Fetești :

,,Având in vedere faptul ca justificarea suspendării aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavoda pentru toate categoriile de vehicule a fost reprezentată de închiderea sensului de circulație Constanța – București, circulația vehiculelor desfășurându-se pe podul alăturat pe o singură banda pe sens, între km 147+015 și km 144+235 și ținând cont de faptul ca prin Procesul – Verbal nr. 1206/06.07.2023 au fost ridicate restricțiile de trafic.

În prezent nu mai există factori care să conducă la crearea de ambuteiaje și la imposibilitatea utilizării podului conform destinației sale, în condiții normale de circulație. Astfel, nu se mai justifică menținerea măsurii de suspendare a aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavoda pentru toate categoriile de vehicule, măsura aprobată prin OMTI nr. 1178/2023.” se arată în referatul de aprobare.

Vezi și: Alertă pentru turiștii care merg pe litoral. ANPC a început închiderea restaurantelor. În ce condiții mizere erau ținute alimentele

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult