- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul făcut de Mircea Geoană după explozia puternică de la Costinești „România e în siguranță, chiar dacă Marea Neagră e tensionată”

16 Aug, 18:57 • Constantin Cristina
Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană, a comentat situația de securitate a României, în ceea ce privește explozia puternică care a avut loc la Costinești. Cine este suspectată în această cauză.
Anunțul făcut de Mircea Geoană după explozia puternică de la Costinești „România e în siguranță, chiar dacă Marea Neagră e tensionată”

Mircea Geoană a intervenit în scandalul exploziei puternice de luni, din zona digului de la Costinești. Secretarul Adjunct al NATO declară că în acest caz este suspectată o mină marină, a scris antena 3 CNN.

Citește și: Explozie în zona digului în Costinești. Pompierii intervin de urgență

Anunțul făcut de Mircea Geoană după explozia puternică de la Costinești „România e în siguranță, chiar dacă Marea Neagră e tensionată”

Geoană a postat pe pagina sa de facebook un mesaj în care explică care este situația de securitate a României.

„Marea Neagră este un loc tensionat. Ceea ce putem spune, har Domnului, e că suntem în NATO, noi, ca țară. Și noi, și bulgarii, și turcii – și sunt convins că și la nivel național și la nivel multinațional – vom lua măsurile pentru a putea lăsa nestânjenit comerțul pe Marea Neagră.

Mircea Geoană
Mircea Geoană

Este foarte important, iar acest tip de incidente sunt convins că vor fi tratate de autoritățile române în condiții profesioniste și fără dificultăți. Deci aș spune ca lumea să stea liniștită. România e o țară sigură și Marea Neagră, cel puțin în zona limitrofă NATO, e o zonă liberă”, a spus Mircea Geoană.

După incidentul petrecut la Costinești, au apărut zvonuri că ar fi și alte mine în derivă în zona litoralului românesc. La scurt timp, autoritățile au trimis în patrulare o navă militară și un elicopter și au infirmat aceste suspiciuni.

Pompierii stației Tuzla cu 1 ASAS, SMURD B2 și RHIB Eforie au intervenit de urgență după ce o mină ar fi explodat în zona digului în Costinești. Incidentul a fost produs în mare, în zona digului din faţa Hotelului Forum din Costineşti. Se pare că evenimentul a fost anunțat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța.

Incidentul a fost unul puternic. Un martor a povestit că mai multe bucăți de piatră au fost aruncate în aer, informează observatornews.ro. În sine, orice mină marină care plutește în derivă, în apropierea plajelor sau care eșuează pe plată reprezintă un pericol pentru românii din zonă și pentru cei care desfășoară activități pe mare, avertizau Forțele Navale la începutul anului.

Alte articole: Greenpeace deja protestează la adresa proiectului Neptun Deep, în aceeaşi zi în care a fost anunţat: „Operaţiunile de extracţie a gazelor offshore au consecinţe devastatoare şi ireversibile”