- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul momentului cu privire la pensiile din august 2023. Ministrul Muncii dă vestea pentru seniori

02 Aug, 19:06 • Bumbeneci Diana
Ministrul Muncii are noi vești pentru pensionari. Veniturile lunare ale seniorilor intră diferit în luna august.
Anunțul momentului cu privire la pensiile din august 2023. Ministrul Muncii dă vestea pentru seniori

Sunt vești bune pentru românii care așteaptă pensiile. Veniturile seniorilor vor fi plătite mai devreme în luna august, în contextul zilelor libere din perioada 12-15 august, acordate pentru sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, a anunțat, miercuri, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Pensiile intră mai devreme

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că a cerut ca plata pensiilor și a indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități să fie devansată în luna august. După cum s-a tot vehiculat, s-a luat această decizie în contextul zilelor libere din perioada 12 – 15 august, acordate pentru sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului.

Vezi și: Noi orașe adăugate pe harta dezvoltatorilor de spații de retail în 2023. Ce zone din România au cucerit piața

Luând în considerare faptul că zilele libere se suprapun perioadei în care în mod obișnuit se plătesc aceste drepturi, s-a decis achitarea lor în avans.

Simona Bucura Oprescu, despre pensii
Simona Bucura Oprescu, despre pensii

„Astfel:

-Pensiile celor care au optat pentru plata prin mandat poștal vor fi plătite de Poșta Română între 1 – 11 august, iar pentru cei care primesc acest drept în cont bancar, alimentarea conturilor se va face în zilele de 9 și 10 august;

-Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială în 11 august, cu 4 zile mai repede față de termenul stabilit. Astfel, pentru persoanele care au card, dacă înainte plățile se făceau pe 15, în această lună se vor face pe 11, iar pentru cei cu mandat poștal, dacă în mod obișnuit plățile se fac începând din 18 până la finalul lunii, în luna august se vor face începând din 11.

Alte beneficii, precum alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului, se plătesc în perioada 8 – 10 august”, a transmis Ministerul Muncii, într-o postare pe Facebook.

Ai mai putea citi și: Un nou domeniu cucerește românii aflați în căutarea unui loc de muncă. Se oferă salariu de 1200 de euro pe lună

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult