- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul momentului în România. Ministerul Muncii anunță ce salarii cresc de la 1 iunie

29 May, 10:17 • Bumbeneci Diana
Sunt și salarii care vor crește începând cu prima zi a lunii iunie. Ministerul Muncii anunță cine sunt românii care se bucură de aceste beneficii noi.
Anunțul momentului în România. Ministerul Muncii anunță ce salarii cresc de la 1 iunie

Ministerul Muncii anunţă că salariile din administraţia publică se majorează de la 1 iunie. Există însă și excepții.

Ce salarii cresc de la 1 iunie

Salariile din administraţia publică cresc, din 1 iunie, la nivelul stabilit pentru anul 2022 prin legea salarizării unitare în sectorul public, a anunţat ministrul muncii. Salariile în administraţie cresc cu 10%.

Executivul a aprobat, după ungi dezbateri, un proiect de ordonanţă de urgenţă care completează Articolul I din OUG.168/2022 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Salarii
Salarii

Ai mai putea citi și: Toți pensionarii trebuie să știe. Președintele Casei Naționale de Pensii anunță schimbări în luna iunie 2023

În acest sens, conform datelor publicate de reprezentanții Ministerului Muncii, începând cu data de 1 iunie 2023, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţiile prevăzute la Anexa nr. VIII – Familia ocupa­ţională de funcţii bugetare „Administraţie” din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, se stabilesc la nivelul salariilor de bază prevăzute de această lege pentru anul 2022.

Vezi și: Știrea zilei despre creșterea salariilor și reforma pensiilor! Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Categoric vorbim de aprobarea imediat următoare”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult