- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Toți pensionarii trebuie să știe. Președintele Casei Naționale de Pensii anunță schimbări în luna iunie 2023

28 May, 09:02 • Bumbeneci Diana
Președintele Casei de Pensii a anunțat cum vor fi livrate pensiile în luna iunie. Sunt câteva schimbări pentru seniori.
Toți pensionarii trebuie să știe. Președintele Casei Naționale de Pensii anunță schimbări în luna iunie 2023

Pensiile ar putea veni cu întârziere în luna iunie. Sunt mai multe zile libere pentru bugetari, respectiv 1 iunie și Sărbătoarea Rusaliilor, anunță președintele CNPP la Antena3.

Pensiile întârzie

Noi avem o convenție încheiată cu Compania Națională Poșta Română unde avem niște termene foarte clare atât privind plata sumelor necesare pentru achitarea pensiilor către Compania Națională de Poștă, cât și achitarea acestor pensii către beneficiarii noștri, pensionari.

După cum bine știți începând cu prima zi a fiecărei luni, noi începem deja să achităm pensiile către pensionari. Într-adevăr este o situație excepțională generată de aceste zile.

Am luat legătura cu Directorul General al Companiei Naționale Poșta Română, Valentin Ștefan și mi-a garantat că pe data de 2 iunie, factorii poștali lucrează, astfel prima zi de achitare a pensiilor este de 2 iunie și după aceea, intrăm de pe 6 iunie, începem în calendarul normal prevăzut de convenția încheiată, de achitare a pensiilor„, a anunțat Daniel Baciu.

Pensii
Pensii

Vezi și: Știrea zilei despre creșterea salariilor și reforma pensiilor! Ministrul Muncii, Marius Budăi: „Categoric vorbim de aprobarea imediat următoare”

În acelasi timp, el a anunțat că pensiile care vor veni pe card, nu vor avea întârzieri. Singurele care întârzie sunt cele aduse de poștaș.

Aceste pensii achitate la cont se fac foarte repede, practic se fac pe cale electronică și aici nu avem absolut nici o întârziere. Într-o singură zi se achită toate pensiile pentru beneficiarii care au optat pentru această modalitate de plată„, a adăugat Președintele CNPP.

Vezi și: Ireal! Cât a ajuns să coste în 2023 o pungă de fistic la Carrefour! Din cauza prețului, vânzătorii au pus sistem antifurt pe produse

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult