- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul momentului pentru milioane de pensionari! Aceștia vor beneficia de bani în plus pe lângă pensie

28 Aug, 18:12 • Constantin Cristina
Acești pensionari vor avea parte de bani în plus pentru pensie. Ajutorul se acordă pentru un nivel de trai confortabil.
Anunțul momentului pentru milioane de pensionari! Aceștia vor beneficia de bani în plus pe lângă pensie

Anunțul momentului pentru milioane de pensionari! Cei care locuiesc în Marea Britanie au nevoie de 4.200 de lire sterline în plus, în fiecare an, pentru un nivel de trai confortabil, a informat This is Money.

Citește și: Vești importante pentru salariați și pensionari! Ce se întâmplă cu veniturile lor dacă se află în această situație

Anunțul momentului pentru milioane de pensionari! Aceștia vor beneficia de bani în plus pe lângă pensie

Cu fiecare an care trece, pensionarii se descurcă tot mai greu, din cauza inflației galopante. Cifrele arată că într-un mod dramatic realitatea, susțin specialiștii din industria pensiilor. Așadar, potrivit unei analize făcute recent de Pensions and Lifetime Savings Association (PLSA) a constatat că pensionarii trebuie să aibă acum, în plus, suma de 4.200 de lire sterline, în fiecare an, pentru a se bucura de un nivel de viață confortabil.

Suma suplimentară necesară într-un fond de pensie, ca urmare a creșterii costului vieții, se ridică la 68.700 de lire sterline, arată calculele brokerului Interactive Investor.

pensionari
pensionari

De asemenea, prețurile și cheltuielile zilnice au crescut cu 9,1%, din aprilie anul trecut, erodând semnificativ puterea de cumpărare a britanicilor. Totodată, anul trecut, pentru ca un pensionar să ducă o viață decentă a fost nevoie de 43.500 de lire sterline, potrivit specialiștilor din industria pensiilor.

Așadar, în acest an, suma a crescut la 47.700 de lire sterline, luând în considerare inflația din ultimul an. Cu acești bani, pensionarii și-ar putea permite o vacanță de trei săptămâni în Europa, în fiecare an, o bucătărie și o baie nouă la fiecare zece până la 15 ani și o mașină nouă. Cei care beneficiază de pensia integrală de stat, care plătesc 10.600 de lire sterline în acest an fiscal, ar avea nevoie de 37.100 de lire sterline din pensia lor privată pentru a atinge acest stil de viață.

„Standardele de trai pentru pensionare” ale asociației sunt utilizate pe scară largă de industria pensiilor pentru a calcula de câți bani au nevoie oamenii pentru a-și menține obiceiurile de cheltuieli când ies la pensie”, susține PLSA.

Alte articole: Mare atenție, pensionari! Anunțul a fost făcut de conducerea Casei de Pensii. Termenul-limită este 25 octombrie 2023