- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul momentului pentru toți românii care vor să își facă pașaport. Se întâmplă de azi, 18 decembrie

18 Dec, 19:01 • Bumbeneci Diana
Ce trebuie să știe românii care așteaptă eliberarea unui pașaport. Sunt vești noi pentru această categorie de persoane.
Anunțul momentului pentru toți românii care vor să își facă pașaport. Se întâmplă de azi, 18 decembrie

Sunt vești noi pentru românii care vor cere eliberarea unui pașaport simplu electronic în România. Aceștia vor fi notificați prin SMS, începând de luni, când pot să îl ridice, a anunțat Direcția Generală de Pașapoarte.

Anunțul momentului pentru toți românii care vor să își facă pașaport

Conform unui comunicat al DGP, începând de luni, 18 decembrie, cetățenii români care au solicitat eliberarea unui pașaport simplu electronic și la depunerea cererii au furnizat un număr de telefon mobil înregistrat la unul dintre operatorii din România. Începând cu prima zi a acestei săptămâni, românii vor primi în momentul în care documentul de călătorie ajunge la ghișeu, un SMS cu următorul conținut:

Bună ziua! Pașaportul este la ghișeu, vă puteți prezenta pentru ridicare! Dacă nu sunteți destinatarul vizat, vă rugăm să ignorați acest mesaj! DGPașapoarte”.

Te-ar mai putea interesa și: Primă de 17.000 de euro fiecărui angajat. O renumită companie aduce mari venituri în pragul sărbătorilor

 pașaport
pașaport

Mesajul va fi transmis către cetățeni în situația în care, la depunerea cererii de eliberare a pașaportului simplu electronic, aceștia și-au exprimat în mod expres opțiunea cu privire la posibilitatea primirii unei notificări prin SMS. Solicitanții de pașaport simplu electronic care nu doresc furnizarea acestui serviciu au în continuare la dispoziție serviciul de verificare online a stadiului cererii de pașaport simplu electronic – STATUS PAȘAPORT, disponibil la adresa https://hub.mai.gov.ro/epasapoarte.

„Furnizarea acestui serviciu ne aduce MAI aproape de cetățeni, oferindu-le acestora, în timp real, informații cu privire la disponibilitatea ridicării pașaportului din ghișeu, având în vedere faptul că, în prezent, termenul pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice de la ghișeele serviciilor publice comunitare de pașapoarte este mai mic decât termenul asumat (5 zile lucrătoare)”, transmite DGP.

Poți citi: STUDIU. 7 din 10 angajatori vor oferi anul acesta primă de Crăciun. Bugetul este de până la 400 de lei

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult