- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul zilei de la APIA. 276 de milioane de lei ajung în conturile fermierilor

07 Nov, 12:01 • Oprea Alina
În decursul zilei de luni, 6 noiembrie 2023, plățile APIA au fost virate în valoare de 276.521.796,10 lei în contul a 165.914 fermieri eligibili la plata avansului aferent Campaniei 2023!
Anunțul zilei de la APIA. 276 de milioane de lei ajung în conturile fermierilor

În decursul zilei de ieri, Adrian Pintea, Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a anunțat că plățile pentru prima tranșă de subvenții erau în „ritm alert”, astfel că fermierii au început să își verifice conturile pentru sumele pe care le așteaptă. Oficialul MADR a declarat pentru emisiunea AgroStrategia că începând cu data de 6 noiembrie, aceștia vor primi bani în fiecare zi în conturile lor.

Vezi mai multe despre: Au început depunerile dosarelor pentru Tinerii Fermieri 2023. Câte cereri au fost depuse pentru suma de 70.000 de euro/fermă?

APIA a transferat fermierilor banii aferenți Campaniei 2023!
APIA a transferat fermierilor banii aferenți Campaniei 2023!

Fermierii vor primi bani zilnic!

După cum am menționat anterior, Adrian Pintea a declarat în decursul zilei de ieri, 6 noiembrie 2023, că fermierii vor începe să primească zilnic bani în conturile lor. Astfel, acesta i-a asigurat pe fermieri că până la data de 30 noiembrie, când se încheie campania de plăți în avans, vor avea în conturi 1 miliard de euro pentru prima tranșă de plată.

„Și target-ul stabilit pentru APIA este ca și anul acesta să plătească 1 miliard de euro, bani care să fie acordaț fermierilor în această lună și jumătate cât este perioada de avans, respectiv 16 octombrie – 30 noiembrie. La 30 noiembrie se închide plata avansului iar începând cu 2 decembrie se demarează plata finală.”, a declarat Adrian Pintea, potrivit agrointel.ro.

Plățile au fost virate în conturi de către APIA!

Plățile APIA în valoare de 276.521.796,10 lei au fost virate în decursul zilei de luni, 6 noiembrie, după cum și Adrian Pintea a asigurat, în conul a 165.914 fermieri eligibili pentru plata aansului aferent Campaniei 2023. Plățile pentru aceste intervenții finanțate in FEGA se efectuează în lei, la cursul de schimb valutar de 4,9735 lei/euro, iar plăţile pentru măsuri finanțate din FEADR la cursul de schimb valutar de 4,9495 lei/euro.

„Reamintim că în cadrul Campaniei 2023, APIA acordă avansuri în cuantum de 70% din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru plățile directe și de 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru măsurile delegate”, se mai arată în comunicatul citat, conform agro-tv.ro.

Vezi mai multe despre: Ajutor de stat pentru crescătorii de vaci și bivolițe de peste 6,2 milioane euro. „Fermierii care activează în acest domeniu în România se confruntă cu probleme majore din cauza creșterii bruște și necontrolate a prețurilor”