- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anunțul zilei! Românii vor primi noi vouchere de la 1 septembrie. Marcel Boloș: „Aceste tipuri de vouchere să aibă o valoare de 25.000 de lei”

02 May, 21:11 • Lupu Alexandra
Marcel Boloș, anunț în premieră! Românii vor primi noi vouchere de la 1 septembrie. Iată despre ce categorie de persoane este vorba.
Anunțul zilei! Românii vor primi noi vouchere de la 1 septembrie. Marcel Boloș: „Aceste tipuri de vouchere să aibă o valoare de 25.000 de lei”

Șirul veștilor bune pentru români nu se mai termină! Marcel Boloș a anunțat în premieră că o anumită categorie de persoane va primi noi vouchere începând cu data de 1 septembrie, informează antena3.ro. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a vorbit în exclusivitate despre măsurile de austeritate pe care Guvernul le pregătește în cele ce urmează pentru români, propuse de Banca Mondială.

Marcel Boloș: Noi vouchere pentru români

Marcel Boloș a vorbit în exclusivitate despre măsurile pe care Guvernul le pregătește pentru români. Acestea au fost propuse de Banca Mondială, iar în cele ce urmează, reprezentanții statului trebuie să decidă în ce măsură vor urma recomandările, dar mai ales, care dintre ele vor rămâne în picioare.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat oficial că România vrea să renegocieze anumite puncte din PNRR. Unul dintre ele se referă la acordarea voucherelor pentru stimularea instalării panourilor fotovoltaice și a sistemelor de stocare a energiei corespunzătoare pentru clădirile rezidențiale, care aparțin persoanelor fizice. Boloș a precizat că propunerea se referă la acordarea unor vouchere de 25.000 de lei, oferite proprietarilor de locuințe.

Mai mult decât atât, ministrul a menționat că există un buget de 200 milioane de euro pentru a stimula populația să se orienteze către casele independente energetic, cu 0 emisii de dioxid de carbon. Cu privire la acest subiect, Boloș a spus că nu a fost stabilită încă valoarea ajutorului financiar.

Citește și: Românii primesc adevărul despre concedieri! Marcel Boloș: „Trebuie revizuit numărul de bugetari”

Marcel Boloș
Marcel Boloș

„Sunt 400 de milioane de euro care ar urma să fie acordate sub formă de vouchere pentru energie verde la gospodăriile populației. Noi aici avem în vedere de la panouri solare, pompe de căldură, sisteme de stocare pe bază de baterii.

Propunerea noastră este că aceste tipuri de vouchere să aibă o valoare de 25.000 de lei, care se vor acorda proprietarilor de locuințe. Noi sperăm că, dacă trecem cu bine de discuțiile cu Comisia Europeană, din septembrie să putem să acordăm aceste vouchere care sunt destul de așteptate de către oameni. 400 de milioane de euro sunt banii pe care îi avem în vedere. Și mai avem o surpriză plăcută tot pentru gospodării.

Este acel concept de case cu 0 emisii de dioxid de carbon, casele eco, pentru care avem un buget de 200 de milioane de euro pentru a stimula populația să aibă case independente energetic și cu 0 emisii de dioxid de carbon.

Aici nu am stabilit încă valoarea voucherelor, însă este bine să știe cei care le urmăresc că le-am anunțat în premieră la dumneavoastră și vă promit că vom anunța și mecanismul și vom arăta oamenilor posibilitatea pe care o au de a avea acces la acești bani. De la 1 septembrie urmează să le lansăm și să asigurăm accesul la bani.

Vine iarna și oamenii să poată avea și aceste măsuri la dispoziție alături de cardul de energie și toate măsurile pe care le-am gândit pentru a sprijini populația”, declară Boloș.

În continuare, ministrul a susținut că România vrea să renegocieze inclusiv eliminarea procentului de 9.4% din PIB pentru pensii, dar și înlocuirea unei reguli de indexare, care să fie în conformitate cu obiectivele de stabilitate financiară. Cu privire la declarațiile lui Marcel Ciolacu, care a susținut cu o zi în urmă că ar trebui să fie eliminate toate sporurile, Boloș a spus că „este o obligație pe care am asumat-o prin Planul Național de Redresare și Reziliență, ca nivelul cumulat al acestor sporuri, procentul cumulat, să nu depășească 20% din salariul de bază. Deci, cu alte cuvinte, putem avea 100 de sporuri. Cumulate, la salariul de bază, nu pot depăși 20%. Deci avem plafon la sporurile bugetarilor, avem plafon la cheltuielile cu pensiile”.

Vezi și: Vești bune! Românii vor primi mai devreme banii pe voucherele de alimente. Marcel Boloș a făcut anunțul