- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Apar primele reacții după ce Klaus Iohannis a confirmat candidatura la NATO. Ciucă: „Această candidatură este sprijinită de tot ceea ce a realizat armata României în acești 20 de ani”

12 Mar, 18:52 • Bumbeneci Diana
Nicolae Ciucă, reacție la anunțul privind candidatura lui Klaus Iohannis la șefia NATO. Fostul ministrul MApN susține că Iohannis va întări promisiunile Armatei față de Alianță.
Apar primele reacții după ce Klaus Iohannis a confirmat candidatura la NATO. Ciucă: „Această candidatură este sprijinită de tot ceea ce a realizat armata României în acești 20 de ani”

Președintele Senatului României și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a ținut să apară public cu prima sa părere legată de anunțul făcut de președintele României, Klaus Iohannis, privitor la candidatura pentru șefia NATO. Se pare că aceasta este sprijinită de realizările armatei române în ultimii 20 de ani, a spus Ciucă pe pagina sa de Facebook.

„Este foarte bine că s-a formalizat această candidatură. Apreciem că este vorba despre o responsabilitate pentru asumarea unei resonsabilități a României. Această candidatură este sprijinită de tot ceea ce a realizat armata României în acești 20 de ani”, a declarat Nicolae Ciucă.

Președintele Senatului a mai spus că în perioada următoare vor fi negocieri între țările membre.

„Sigur, nu este vorba doar de armata română, pentru că trebuie să vedem aici întreg sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională care a avut o contribuție esențială în realizarea acestei imagini de pivot de stabilitate în regiunea Mării Negre, pe Flancul de Est și desigur în interiorul Alianței. Vom veni cu argumente cât se poate de solide în ceea ce înseamnă necesitatea unei perspective a țărilor din Europa Centrală și de Est la conducerea Alianței Nord-Atlantice.

Pentru oricare dintre candidați există nevoia unui consens, ca atare fiecare dintre candidați va veni cu argumente, țările care vor sprijini candidature, de o parte sau de alta, vor avea propriile argumente și în final se va ajunge la o decizie stabilită la nivelul NATO, la Summit-ul din luna iulie de la Washington”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, despre plafonarea prețurilor la alimente!
Nicolae Ciucă

Vezi azi și: LIVE: Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră pe tema NATO. „Am decis să intru în competiție pentru funcția de Secretar General al NATO”

Decizia privind noul șef al NATO va fi luată la summitul de la Washington

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, într-o declarație susținută de la Palatul Cotroceni, că intră în competiție pentru funcția de secretar general al NATO.

Europa de Est are o contribuție valoroasă în discuțiile și deciziile adoptate în cadrul NATO.

Cu o reprezentare echilibrată, puternică și influentă din această regiune, Alianța va putea lua cele mai bune decizii, care să răspundă nevoilor și preocupărilor tuturor statelor membre.

Pentru toate aceste motive, am decis să intru în competiție pentru funcția de Secretar General al NATO.

Îmi asum această candidatură în numele României cu toată responsabilitatea, iar această decizie are la bază performanța României, experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de Președinte al României, înțelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, și în special regiunea noastră, și angajamentul meu ferm față de valorile și obiectivele fundamentale ale NATO”, este o parte din mesajul lui Klaus Iohannis.

 

Decizia privind noul șef al NATO va fi luată la summitul din vară de la Washington.

Ai mai putea citi: Ministerul Muncii a publicat oficial normele de aplicare pentru Legea Pensiilor. Iată documentul

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult