- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Apare creditul cu dobânda 1,95%! Iată ce români vor putea beneficia de acest sprijin financiar

27 Nov, 09:10 • Bumbeneci Diana
Creditul Agricol cu dobândă de 1,95% va putea fi accesat de români. Iată cine va fi eligibil.
Apare creditul cu dobânda 1,95%! Iată ce români vor putea beneficia de acest sprijin financiar

Sunt vești bune pentru românii care au nevoie de un credit. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că se lucrează din greu la lansarea unei noi măsuri de sprijin pentru fermierii români – Creditul Agricol. Noua formă de sprijin face referire la un instrument prin care fermierii ar urma să acceseze credite garantate de stat în proporție de 90%, cu dobândă fixă de 1,95%.

Cine poate accesa acest credit

În acest context, secretarul de stat Adrian Pintea, cel care a negociat la Bruxelles acest program, a oferit mai multe informații legate de acesta, în emisiunea ”Agricultura la Raport” la AGRO TV.

Te mai poate interesa și: Lovitura zilei pentru pensionari! Se întâmplă azi, 27 noiembrie

credit
credit

”Inițial, domnul ministru m-a desemnat pe mine într-o negociere la Comisia Europeană, astfel încât să știm ce facem și să nu ieșim cu un lucru pe care comisia să nu-l aprobe. Creditul agricol este gata, urmează să-i dăm drumul în foarte scurt timp, trebuie doar să facem o notificare către Comisia Europeană, să-l transmitem în forma finală. Sunt convins că nu va fi niciun fel de problemă și sunt convins că la sfârșitul acestei luni sau începutul lunii viitoare îi vom da drumul.

În prima fază, creditul agricol este strict pentru investiții. Cu siguranță vom veni și cu alte forme de sprijin, suntem ancorați în realitate și știm foarte bine că sunt foarte multe societăți comerciale în domeniul agriculturii care au o situație dificilă și trebuie să fim alături de ei. (…) Creditul va fi strict pentru investiții, dar lucrăm în paralel pentru a veni în sprijinul fermelor aflate în dificultate. Și pentru acestea vom veni cu o formă de sprijin, la fel ca și la creditul agricol, cu o dobândă undeva la 1,5%, plus toate cheltuielile celelalte care vor fi suportate de către stat”, a precizat Adrian Pintea.

Conform unor informații recente ale ministrului agriculturii, Florin Barbu, se pare că Creditul Agricol se va lansa abia din 1 ianuarie 2024. Acesta se va derula până în 31 iunie 2024.

Vezi și: Sprijin de la stat pentru români. „Se acordă vouchere de 72.500 de lei”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult