- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

APIA are un nou director general! Cine va avea grijă de subvențiile fermierilor

19 Dec, 18:21 • Cornel Ghimeșan
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are un nou director general! Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, l-a numit prin ordin de ministru la conducerea APIA pe Ionuț Lupu.
APIA are un nou director general! Cine va avea grijă de subvențiile fermierilor

APIA are un nou director general! Numirea lui Ionuț Lupu în fruntea APIA a venit la numai o zi după ce ministrul Agriculturii a dat luni un ultimatum conducerii agenției să deblocheze dosarele fermierilor care au fost la control prin monitorizare și a căror plăți sunt în continuare blocate în sistemul APIA, scrie agrointel.ro.

Citește și Vestea momentului de la APIA. Banii intră direct pe card

APIA are un nou director general!

”Începând cu data prezentutui ordin, Lupu Ionuț, consilier superior gradația 3 în cadrul aparatului central at Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură exercită cu caracter temporar funcția pubtică de conducere de stat temporar vacantă de director general gradul ll din cadrul aparatului central al APIA pe perioada în care titularul postului este numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, se arată în ordinul de ministru.

După numirea în funcția de director general a lui Ionuț Lupu, funcționarii APIA au fost informați astăzi prin e-mail, dar și printr-o videoconferință că au un nou director general.

Ionuț Lupu este fostul directorul executiv al Asociației Crescătorilor de Vaci Holstein RO și fermier în județul Neamț, iar începând de marți îl înlocuiește la șefia APIA pe Cornel Turcescu, care a preluat temporar conducerea din  data de 4 septembrie, după ce Adrian Pintea a fost numit secretar de stat în MADR și s-a suspendat din funcție.

În ultima perioadă, ministrul Agriculturii s-a arătat nemulțumit de activitatea de plată a subvențiilor, dar mai ales de blocajul sumelor pentru fermierii care au avut control prin monitorizare și la care sistemul a dat erori.

La fel ca și în cazul lui Cornel Turcescu, numirea lui Ionuț Lupu în funcția de director general este făcută temporar, titularul funcției fiind, prin concurs, Adrian Pintea.

Din anul 2013, Ionuț Lupu a ocupat funcția de director executiv al Asociației Crescătorilor de Vaci Holstein RO. De profesie, noul director al APIA este medic veterinar și este un profesionist în domeniul creșterii animalelor din județul Neamț unde a îmbrățișat pasiunea pentru acest domeniu.

Este absolvent al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași și deține o fermă de familie în județul Neamț, acolo unde a decis să se implice politic din acest an ca membru al filialei locale a PNL.

Citește și Calcul pentru subvenția APIA pe pășune, în 2023. Director executiv APIA: „Fermierii primesc și 400 – 500 euro/ha”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult