- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

APIA oferă bani fermierilor români! Crescătorii de animale primesc 13,65 milioane de lei

06 Mar, 18:24 • Fundeanu Madalina
Fermierii români vor primi 13 milioane de lei. APIA a autorizat plata pentru crescătorii de animale.
APIA oferă bani fermierilor români! Crescătorii de animale primesc 13,65 milioane de lei

Fermierii primesc bani! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat plata a peste 13,65 milioane de lei pentru crescătorii de animale, conform informațiilor transmise de Antena 3 CNN.

Fermierii români vor primi 13 milioane de lei

„Directorul general al APIA, domnul Cornel Constantin Turcescu, informează că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor (ameliorare rase), solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în lunile septembrie/trimestrul III (diferenţă) şi octombrie, noiembrie, decembrie/trimestrul IV ale anului 2023″, se menţionează într-un comunicat al instituţiei.

Suma autorizată la plată este, mai exact, în valoare de 13.650.008,68 lei şi se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru solicitanţii care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă nr. 61/2023 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

Te-ar mai putea interesa și: Taxe vamale pentru mașinile electrice chinezești. Comisia Europeană desfășoară noi investigații

bani pentru fermieri
bani pentru fermieri

Anunțul secretarului de stat Adrian Pintea

Fermierii din sectorul vegetal, care au respectat etapele depunerii cererilor unice de plată pentru sprijinul cuplat în anul 2023, se pot aștepta la primirea banilor în avans.

În primă fază, termenul-limită pentru depunerea documentelor a fost stabilit pentru data de 15 mai 2024, plățile urmând să fie efectuate după această dată.

Chiar și așa, sunt șanse mari ca fermierii să beneficieze de bani într-un timp mai scurt, potrivit secretarului de stat Adrian Pintea, care supervizează și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

„Pentru sprijinul cuplat în sectorul vegetal știm că termenul-limită este 15 mai. Dar eu am avut deja o discuție cu directorul general APIA, să încercăm să decalăm cumva aceste termene, pentru că nu sunt foarte mulți beneficiari la niciuna dintre schemele pe sprijinul cuplat în sectorul vegetal.

Posibil să o decalăm cu două săptămâni, dar fiecare responsabil de cerere trebuie să pistoneze fermierul respectiv să aducă cât mai repede documentele, pentru ca noi să facem centralizarea.

Eu nu am niciun fel de problemă, dacă toate documentele sunt aduse și depuse, să facem plățile și mâine dimineață.

Se poate da și la sfârșitul lui martie, nu trebuie să așteptăm 15 mai, dar în funcție de documente”, a precizat Adrian Pintea.

Vezi și: Se schimbă legea pentru angajații străini în România! Anunț de ultimă oră din partea Patronatului Importatorilor de Forță de Muncă