- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Aproape 100.000 de infecții respiratorii au fost raportate în România, în doar câteva zile

26 Nov, 08:39 • Bumbeneci Diana
Numărul infecțiilor respiratorii este în creștere în acest sezon. În doar câteva zile, aproape 100.000 de oameni s-au îmbolnăvit, anunță INSP.
Aproape 100.000 de infecții respiratorii au fost raportate în România, în doar câteva zile

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a informat vineri că, la nivel naţional, au fost raportate, în perioada 14-20 noiembrie, 96.996 de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii, conform Agerpres.

Numărul cazurilor de infecții respiratorii este în creștere

Datele INSP mai scot în evidență faptul că în aceeaşi perioadă a anului trecut se înregistrau 45.180 de cazuri. Conform datelor Institutului Național de Sănătate Publică, a fost raportat un caz confirmat de gripă (cu virus gripal A nesubtipat).

Citește și: Program național de împădurire, lansat de Guvern. Nicolae Ciucă: „un program care oferă speranță pentru generațiile viitoare că vor trăi într-un mediu mai puțin poluat”

De la începutul sezonului, au fost raportate 15 cazuri de gripă confirmate cu laboratorul: 8 cazuri cu virus gripal A nesubtipat, 5 cazuri gripă AH3 2 cazuri gripă AH1.

În perioada de referinţă au fost raportate la nivel naţional 430 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 251 înregistrate în săptămâna precedentă şi cu 87 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Un număr de 1.270.550 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal până la data de 30 octombrie cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii.

Ai mai putea citi și: FOTO! S-a deschis Târgul de Crăciun din Drumul Taberei. Organizare ca la Untold, preturi de Viena! Cât platesc bucureștenii pentru o porție de falafel, un cozonac sau alte produse „tradiționale”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult