- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Aproape 5.000 de bărbaţi ucraineni au fugit din țara lor. Aceștia au venit în România pentru a nu fi recrutați în armată

30 Dec, 10:02 • Bumbeneci Diana
Printre sutele de mii de ucraineni care au ajuns în România de la începutul războiului, se află și bărbați. Aceștia din urmă au încălcat legea marțială.
Aproape 5.000 de bărbaţi ucraineni au fugit din țara lor. Aceștia au venit în România pentru a nu fi recrutați în armată

Numărul ucrainenilor care fug din țara lor este destul de mare, chiar și în rândul bărbaților. De la începutul războiului în Ucraina, autorităţile române au identificat pe teritoriul României circa 4.900 de bărbaţi ucraineni care au fugit din ţara lor.

Mii de bărbați ucraineni au fugit de responsabilitatea legii marțiale

Aceștia au încălcat legea marţială ce le interzice bărbaţilor care au vârsta de mobilizare în armată să părăsească Ucraina, scrie joi agenţia de presă spaniolă EFE, care publică precizări primite din partea Poliţiei de Frontieră române.

Aceşti cetăţeni ucraineni au solicitat să li se acorde protecţie din partea Statului român, întrucât vin dintr-o zonă de conflict”, a menţionat Poliţia de Frontieră română într-un răspuns scris transmis către EFE, citată de Agerpres.

Citește și: Cum ar putea România să evite o recesiune în 2023. Dăianu: „Guvernul are de rezolvat o ecuație foarte dificilă”

ucraineni
ucraineni

Pentru acestea persoane care au fugit din calea războiului, pedepsele vor fi destul de dure. Aceşti bărbaţi ucraineni, care „au intrat în România fără efectuarea formalităţilor de control la punctele de frontieră”, au fost găzduiţi în centrele regionale pentru solicitanţii de azil, se arată în acelaşi răspuns.

Legea marţială instituită în Ucraina după lansarea invaziei ruse pe 24 februarie interzice plecarea din ţară a bărbaţilor cu vârste între 18 şi 60 de ani, cu excepţia celor care sunt scutiţi de mobilizare în caz de război, celor care au motive medicale şi taţilor cu cel puţin trei copii.

Citește și: Republica Moldova ar putea intra mai rapid în Uniunea Europeană. Când crede Maia Sandu că va avea loc marea aderare la UE

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult