- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Aproximativ 4 milioane de angajați din sectorul privat nu sunt reprezentați când statul crește taxele!

12 Dec, 19:57 • Oprea Alina
CONAF a efectuat niște date din care a reieșit faptul că sunt mulți angajați din sectorul privat care sunt reprezentați atunci când cresc taxele. Statul va continua să ia decizii care vor afecta, cu siguranță, mediul privat!
Aproximativ 4 milioane de angajați din sectorul privat nu sunt reprezentați când statul crește taxele!

Din cei 4,7 milioane de angajați din sectorul privat din România, aproape 4 milioane din aceștia nu sunt reprezentați în negocierile cu statul, atunci când este vorba de stabilirea salariului minim și alte decizii care țin de legislația economică, mai ales cea fiscală, acest lucru fiind transmis de Confederașia Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF.

Fără o coagulare a intereselor angajaților, a firmelor private, statul va continua să ia decizii care afectează activitatea mediului privat fără să primească soluții alternative reale care să reflecte opinia economiei reale.

Ai putea fi interesat și de: Medicii de familie din mai multe judeţe şi-au închis cabinetele! Statul nu le mai plăteşte serviciile

Angajații din sectorul privat nu sunt luați în considerare

Începând cu data de 1 ianuarie 2024, taxele vor crește, din nou, în România, aceasta fiinda doua oară când se întâmplă acets lucru în ultimele 12 luni. În primul rând, vor fi afectate cele peste 800.000 de microîntreprinderi care, dacă vor înregistra venituri în creștere, vor plăti taxe de trei ori mai mari față de momentul prezent. De asemenea, și marile companii vor fi taxate, astfel introducându-se impozitul de 1% din cifra de afaceri.

Angajați din sectorul privat
Angajați din sectorul privat

„O altă decizie care afectează semnificativ mediul de afaceri o reprezintă creșterea salariului minim brut pe economie de la 3000 lei la 3300 de lei, 3436 lei pentru salariații din agricultură și industria alimentară și 4582 lei pentru angajații în construcții. Astfel de decizii, care afectează puternic dinamica economiei, planurile de business ale firmelor private, au fost decise prin măsuri administrative (asumarea răspunderii/ordonanțe de urgență) care au stârnit valuri de reacții în massmedia și, bineînțeles, în rândul antreprenorilor. Puteau fi găsite alte soluții pentru a acoperi deficitul bugetar? Puteau autoritățile să evite creșterea taxelor pentru companii, măsură generatoare de inflație?”, au comunicat reprezentanții CONAF, conform celor furnizate de Economedia.

Dincolo de motivele autorităților, conform celor comunicate de CONAF, justificate în primul rând de dimensiunea deficitului bugetar, se pune problema dacă cei afectați – antreprenorii și implicit salariații din mediul privat au venit cu soluții alternative, au oferit autorităților variante legislative/administrative/fiscale care să ducă la evitarea creșterii taxelor.

CNIPMMR și Concordia, cele două mari confederații patronale din România, au încercat prin diverse luări de poziții să stopeze creșterile de taxe, însă fără succes.

Ai putea fi interesat și de: Prețurile din stațiunea Poiana Brașov, mai mari decât anul trecut. Cât trebuie să plătească turiștii pentru o zi la schi