- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Astăzi a cumpărat Tesla, a doua zi a rămas fără ea. Cum a reușit un bărbat să primească o factură pentru reparații de 14.000 de dolari a doua zi după achiziția unei mașini!

22 Dec, 11:09 • Oprea Alina
Un bărbat a cumpărat mașina visurilor sale, dar a doua zi a rămas fără suspensii primind o factură de reparații de 14.000 de dolari la doar o zi după ce a achiziționat-o!
Astăzi a cumpărat Tesla, a doua zi a rămas fără ea. Cum a reușit un bărbat să primească o factură pentru reparații de 14.000 de dolari a doua zi după achiziția unei mașini!

După ce un bărbat a achiziționat o Tesla Model Y, acesta a primit o factură de reparații de 14.000 de dolari a doua zi după achiziție. S-a efectuat un raport care a oferit anumite date conform cărora suspensia mașinii s-a defectat la doar 185 kilometri pe bord. Reuters a descoperit că Tesla s-a confruntat cu mii de plângeri legate de probleme de suspensie și direcție.

Shreyansh Jain, fostul proprietar al mașinii, a spus reporterilor, după primirea facturii pentru reparații că o parte din suspensia mașinii sale electrice s-a rupt în timp ce conducea cu familia, a doua zi după ce acesta primise autoturismul.

Aceasta avea 185 kilometri pe bord când a apărut problema de suspensie ce a cauzat contactul unor părți a vehiculului cu drumul. Reuters a efectuat o anchetă care citează interviuri cu peste 20 de clienți care au avut de a face cu probleme diverse la Tesla, dar și cu alți 9 angajați, precum și mii de documente interne.

S-a descoperit că Jain a fost unul dintre miile de proprietari de Tesla care au întâmpinat probleme cu suspensia sau direcția în ultimii șase ani. Publicația a raportat că, în timp ce Tesla a negat public unele dintre probleme și a presupus că responsabilitatea le revine proprietarilor, producătorul de mașini a fost mai conștient de aceste probleme decât a indicat public.

Ai putea fi interesat și de: Tesla Cybertruck ajunge la primii cumpărători. Prețul a fost majorat cu circa 50% față de cel inițial

Tesla, probleme pentru mai mulți clienți

Shreyansh Jain era în extaz în martie când și-a ridicat primul său vehicul electric, o Tesla Model Y nou-nouță din 2023. Acesta a economisit pentru această mașină, el fiind în extaz în momentul în care a cumpărat acestă mașină. Fericirea sa nu a durat decât o zi, pentru că în momentul în care era cu fiica și soția sa în mașină a pierdut brusc controlul direcției în timpul unei întoarceri lente în cartierul unde locuiau. Suspensia din față-dreapta a vehiculului său cedase, iar părți ale mașinii scârțâiau zgomotos pe asfalt în timp ce aceasta se oprea.

Tesla
Tesla

„Erau absolut îngrozite.

Dacă am fi fost pe o autostradă cu 70 de mile pe oră și s-ar fi întâmplat asta, ar fi fost catastrofal.”, a declarat acesta, conform ziare.com.

Marca de autivehicule Tesla a desființat departamentul de presă, astfel că nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii. Elo Musk a recunoscut în trecut că producătorul auto s-a confruntat cu anumite probleme de calitate. Fostul proprietar de Tesla, Jain, a relatat pentru Reuters că familia sa a trecut de la a fi ‘în al nouălea cer’ la a fi ‘absolut îngroziți’ atunci când mașina pe care au plătit aproximativ 55.000 de dolari s-a stricat pe drum.

Reuters a menționat că, după ce Jain a dus vehiculul la un centru de service Tesla, un angajat i-a spus inițial că nu au găsit „niciun indiciu de deteriorare externă” și Jain se aștepta ca producătorul de mașini electrice să plătească reparația. Însă, Jain a declarat publicației că ulterior a aflat că urma să plătească factura de reparații de 14.000 de dolari după ce Tesla i-a trimis o scrisoare indicând că problema a fost rezultatul unei deteriorări „anterioare”.

A fost plătită o deducere de către fostul proprietar de aproximativ 1.250 de dolari si să se confrunte cu o primă mai mare pentru asigurare în viitor, conform celor de la Reuters. Rezolvarea problemei de suspensie a durat trei luni pentru Tesla să o rezolve și Jain a declarat publicației că a revândut vehiculul cu o pierdere de aproximativ 10.000 de dolari.”Ancheta Reuters nu este deloc prima privire în problemele de control al calității la Tesla.

De exemplu, mai devreme în acest an, Tesla a fost investigată de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din cauza rapoartelor conform cărora volanul unor mașini Tesla s-a desprins, în timp ce oamenii conduceau.Producătorul auto a fost, de asemenea, supus unor investigații din partea autorităților de reglementare din cauza preocupărilor legate de Autopilot și funcțiile beta de conducere complet autonomă.

Ai putea fi interesat și de: Blue, noul competitor pentru Uber şi Bolt în Bucureşti. Compania românească de ride-hailing are o flotă de 100 de maşini Tesla