- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Atac cibernetic de proporții la Camera Deputaților! „În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor”

30 Jan, 14:15 • Fundeanu Madalina
Mai multe date oficiale au fost furate de la Camera Deputaţilor, în urma unei breşe de securitate. Va fi depusă o plângere la DIICOT în acest sens.
Atac cibernetic de proporții la Camera Deputaților! „În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor”

Mai multe date oficiale au fost furate de la Camera Deputaţilor, în urma unei breşe de securitate. Incidentul a fost confirmat de Secretariatul General, potrivit Antena 3 CNN.

Furt de date la Camera Deputaților, după o breșă de securitate

„În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor”, transmite Secretariatul General al Camerei Deputaților. O plângere va fi depusă la DIICOT.

„A avut loc într-adevar o breșă de securitate. În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor”, anunță Secretariatul General al Cemerei Deputaților.

Potrivit sursei citate, ca urmare a acestei întâmplări nefericite, departamentul specializat din Camera Deputaților redactează o plângere la DIICOT.

„Este important de menționat faptul că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public”, menționează Secretariatul General al Cemerei Deputaților.

Te-ar putea interesa și: Topul celor mai prost plătiţi preşedinţi din Europa. Cu 60.000 de euro anual, Iohannis se află la mijlocul clasamentului

Ședință Camera Deputaților
Camera Deputaților

Contract semnat cu Hidroelectrica

Camera Deputaților a semnat un contract de aproape 1,6 milioane de euro pentru furnizarea energiei electrice cu Hidroelectrica. Suma urmează să fie folosită pentru asigurarea acestui utilități pentru tot Palatul Parlamentului, conform Economedia.

Costurile pe care bugetul primit de Camera Deputaților trebuie să îl acopere se ridică la un preț total de 8 milioane lei, care la cursul valutar actual se ridică la 1,6 milioane euro. În medie, factura pe care o vor primi deputații  ar trebui să se ridice la aproximativ 180.000 de euro lunar.

Potrivit acordurilor  semnate cu diferitele instituții, Camera Deputaților este cea care achită integral factura pentru energia electrică, urmând apoi ca deputații să recupereze parte din bani de la Senat, Curtea Constituțională a României, Consiliul Legislativ, Muzeul Național de Artă Contemporană al României și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Camera Deputaților și-a aprobat bugetul său pentru anul 2024 la finalul anului trecut, acesta fiind evaluat la 686.982.000 lei în credite de angajament și 638.024.000 lei în credite bugetare.

Vezi mai multe știri: Topul celor mai sigure mașini din 2023, conform Euro Ncap. Dacia lipsește din clasament, în timp ce chinezii prind viteză