- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Atenție când ieșiți cu câinele la plimbare! Riscați să primiți amenzi usturătoare. Ce trebuie să știți

25 Mar, 10:20 • Constantin Cristina
Un bărbat a ieșit cu câinele la plimbare și s-a ales cu o amendă de 5.500 de lei, pentru că nu a ținut cont de condițiile pe care trebuia să le respecte când iese cu animalul pe stradă.
Atenție când ieșiți cu câinele la plimbare! Riscați să primiți  amenzi usturătoare. Ce trebuie să știți

Un bărbat din Botoșani a ieșit, joi, cu câinele afară și nu a ținut cont de regulile pe care trebuie să le respecți. Omul se afla pe o stradă din orașul Darabani, când s-a ales cu o amendă usturătoare din partea autorităților, pentru faptul că a uitat să-i pună animalului botnița, a relatat ziare.com.

Citește și: Amenzi la STB în 2023. Ce sume ar trebui să scoată din buzunar călătorii care circulă fără bilet

Câinele pe care îl plimba era un animal de talie înaltă, mai exact un ciobănesc, deci avea obligativitatea să poarte botnița. Ulterior, bărbatul s-a dovedit a fi sub influența băuturilor alcoolice și iritat de mustrarea primită de la jandarmi, acesta a izbucnit și a începu să înjure echipajul.

amenzi dacă nu respecți regulile când ieși cu câinele pe stradă
amenzi dacă nu respecți regulile când ieși cu câinele pe stradă

Ce amendă riști când ieși cu câinele afară

Bărbatul în vârstă de 39 de ani a fost sancționat în cele din urmă cu suma totală de 5.500 de lei, dintre care 3.000 de lei pentru nerespectarea regulamentului de deținere al câinilor periculoși, la această amendă adăugându-se și refuzul de legitimare și adresarea de injurii către autorități, a scris monitorulbt.ro.

„Aducem la cunoștința cetățenilor că accesul câinilor periculoși din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor, precum și al exemplarelor cu potențial agresiv în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice, precum și în părțile comune ale imobilelor este permis numai dacă aceștia poartă botniță și sunt ținuți în lesă, pentru a preveni atacul canin și rănirea persoanelor”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Alte articole: Proprietarii de câini şi pisici au legal o serie de obligații! Dacă nu le îndeplinesc, riscă amenzi de 10.000 de lei sau chiar închisoare de la doi la cinci ani! Vezi care sunt acestea!