- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ATENȚIE, clienți! Hidroelectrica transmite facturile în mai din noiembrie 2022. Data până când se pot plăti restanțele

05 May, 13:49 • Constantin Cristina
Hidroelectrica transmite în luna mai facturile de pe luna noiembrie anul trecut. În aprilie, clienții au primit facturile din septembrie și octombrie 2022. Iată până când se pot plăti restanțele.
ATENȚIE, clienți! Hidroelectrica transmite facturile în mai din noiembrie 2022. Data până când se pot plăti restanțele

Hidroelectrica, cel mai mare producător român de energie electrică, a început să trimită facturile din noiembrie 2022, în timp ce luna trecută a trimis facturile de pe septembrie și octombrie, a transmis economedia.ro.

Vezi și: Hidroelectrica, călcată în picioare de ANAF! Compania dă în judecată Fiscul pentru supraimpozitare retroactivă

Hidroelectrica transmite facturile în mai din noiembrie 2022

Clienții primesc facturile și pe mail, împreună cu următorul mesaj: „Din motive tehnice, “Sold la data emiterii facturii” este actualizat numai până la data de 30.11.2022, dată până la care au fost procesate încasările.”

Acest anunț a fost transmis de către companie, în urma mai multor plângeri din partea clienților care susțineau că în ciuda faptului că erau cu plățile la zi, aceștia primeau facturi cu solduri restante.

Data scadentă pentru facturile emise este 19 iunie 2023. Compania depune un efort în această perioadă pentru a reuși să ajungă cu emiterea facturilor la zi, deoarece din cauza întârzierilor a fost sancționată.

Mai exact, ANRE a sancționat Hidroelectrica cu 400.000 de lei, în luna martie, pentru că nu a emis facturile la timpul potrivit.

Hidroelectrica
Hidroelectrica

Mai mult, compania de stat, a primit o sumă suplimentară de plată în valoare de 62 de milioane de lei, în urma unor controale efectuare de inspectorii ANAF pe fondul aplicării legislației de supraimpozitare din sector, pentru care compania dă în judecată Fiscul pentru că a aplicat retroactiv legea.

Cel mai mare producător de energie electrică din România a calculat pentru 2022 o suprataxă totală de 671,7 milioane lei, din care peste 557 milioane lei pentru producția din hidrocentrale și 114,6 milioane lei pentru cea a parcului eolian Crucea.

„Autoritățile fiscale române, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, au efectuat trei controale în cadrul grupului asupra taxei pentru producătorii de energie electrică, două pentru perioada 1 septembrie– 31 decembrie 2022 pentru societățile Hidroelectrica și Crucea Wind Farm, care au fost finalizate prin procesele verbale întocmite în data de 11 aprilie 2023, respectiv 12 aprilie 2023, și unul pentru perioada 1 aprilie- 31 august 2022, care a fost finalizat prin procesul verbal întocmit in data de 19 aprilie 2023. Conform procesului verbal întocmit în data de 11 aprilie 2023, autoritățile (…) au identificat o problemă cu privire la data începând cu care a fost aplicată de către societate Legea nr. 357/2023”, este explicația.

Alte articole: Hidroelectrica, anunț important! Clienții nu trebuie să ignore email-ul trimis de către companie